Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun 2018 yılını asfalt yılı ilan etmesi sonrasında Balıkesir’in dört bir köşesi adeta şantiyeye döndü. 20 İlçede devam eden asfalt çalışmaları kapsamında aynı anda yaklaşık 50 ayrı noktada asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

• 28 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Son olarak vatandaşların ısrarla asfaltlanmasını istediği ve uzun yıllardır mağduriyetlerin yaşandığı Pelitköy Murat Çeşme Bulvarında trimer kazıma çalışmasının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serilmeye başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Körfez Koordinatör Daire Başkanı Fatih Aka yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun talimatları doğrultusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Koordinatör Daire Başkanı Fatih Aka özetle şunları söyledi: “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Başkan Zekai Kafaoğlu ile birlikte başlatmış olduğu asfalt hamlesi 20 ilçede olduğu gibi Burhaniye ilçemizde de tüm hızıyla sürüyor. Şu anda Burhaniye Pelitköy Mahallemizin Murat Çeşme Bulvarı’nda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Burada 8 kilometrelik bir asfalt çalışmamız olacak. Aynı zamanda Burhaniye-Pelitköy yolunun asfaltlama çalışmasını da tamamlamış bulunmaktayız. Burhaniyeliler’e hayırlı olsun diyorum.

Bu süreçte asfalt çalışmasında alınan kararların ne şekilde alındığı da aslında çok önemli bizler için. Asfalt çağdaş bir belediyeciliğin göstergesidir. Çağdaş belediyecilik halkın katılımını gerektiren bir belediyecilik anlayışıdır. Elimizde bir miktar yatırım için bütçemiz vardı. Tabi ki ihtiyaçlar sınırsız. Bütün ihtiyaçları da aynı anda karşılamak mümkün değil. Önemli olan halkın aciliyet gördüğü ihtiyaçların belirlenmesinde halkın katılımı bizler için önemliydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız döndü ve sevgili Balıkesirliler’e yatırım konusunda bu yılı nasıl değerlendirelim diye sordu. Vatandaşlarımız da  asfalt konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler. Bu konuda yapılmamış asfaltların yapılmasını talep ediyoruz dediler. Yapılmış olup da hasarlı olanların da tamiratının yapılmasını istiyoruz dediler. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız da gerekli talimatları verdi ve bunun sonucunda bu asfaltlama çalışmalarını yürütüyoruz.

Tarih : 28.7.2018 16:00:00