BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ALZHEİMER FARKINDALIK SEMPOZYUMU

Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak ve hasta yakınlarına destek olmak için bu yıl 4.sü düzenlenen Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek Sempozyumu Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ALZHEİMER FARKINDALIK SEMPOZYUMU
  • 21 Eylül 2018, Cuma 0:00

Hasta yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği sempozyumun açılış konuşmasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Dünya Alzheimer Günü'nde Türkiye'de ilk ve tek olan bu önemli sempozyuma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum, hepiniz hoşgeldiniz, Alzheimer konusunda toplum olarak daha bilinçli olmamız gerek, yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimizde Alzheimer Okulu da olacağını belirteyim, bu tür çalışmalarla duyarlılığı arttırmayı hedefliyoruz, şimdi sizi konunun uzmanlarıyla başbaşa bırakıyorum." diyerek sözü Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya'ya verdi. Sevda Sarıkaya "Bir zamanlar alzheimeri konuşacak salon bulamıyorduk, şimdi sempozyum düzenleyebiliyoruz." diyerek Üsküdar Belediyesi'ne bu konudaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı doc dr Nagehan Ersoy Tunalı, Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Sarıkaya, Avukat Tuğper Derin, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Gazeteci Yazar Gülcan Tezcan ve organik ürün çiftliği sahibi Neslihan Kozanoğlu'nun konuşmalarıyla devam eden sempozyumun sonunda katılımcılara yönelik kokteyl düzenlendi ve hasta yakınları konuşmacılarla birebir sohbet etme imkanı buldu.