solyanreklam
sagreklam

Ayşe Teyze Büyükşehir Sayesinde Yeniden Yürüdü

Ayşe Teyze Büyükşehir Sayesinde Yeniden Yürüdü

Ayşe Teyze Büyükşehir Sayesinde Yeniden Yürüdü
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Tarsus’ta ikamet eden ve bir süre önce geçirdii rahatszlk nedeniyle felçli kalan 87 yandaki Aye Topal Büyükehir Belediyesi’nin evde salk ve bakm hizmeti sayesinde yeniden yürüdü.

Büyükehir Belediyesi evde salk ve bakm hizmetlerinden yararlanarak fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi gören Aye Topal, yeniden yürümenin mutluluunu yayor. Hastalnn ilk evresinde ald tedavi sonras yürüme kabiliyetini yeniden kazanan Aye Topal yataa baml olmaktan kurtuldu.

Bir süre önce yüksek tansiyona bal olarak vücudunun sol tarafnda ksmi felç geçiren 87 yandaki Aye Topal geçirdii rahatszlk sonras yürüme kayb yaad. Hastanede geçirdii 1 aylk tedavi sonras taburcu edilen Aye Topal yataa baml halde hayatn sürdürüyordu. Geçirdii rahatszlk sonras yürüme kaybnn yar sra, konumada ve günlük ihtiyaçlarn karlamakta zorluk çeken Topal, Büyükehir’in salk ekibi ile ifa buldu.

“Büyükehir’in salk ekipleri sayesinde annem yeniden yürüdü”

Annesi ilk hastalandnda felç geçirdiini anlamadklarn hastanede örendiklerini ifade eden adiye Kekik, “Annem ilk hastalandnda felç geçirdiini anlamamtk. Hastaneye götürünce anneniz tansiyona bal olarak felç geçirmi dediler. 25 gün hastanede tedavi gördü. Biz o süreçte çok yorulduk. Benim bakmakla sorumlu olduum iki tane hasta insan var. Kardeim epilepsi hastas ve ona da ben bakyorum. Benim için çok zor oluyordu” dedi.

Annesinin bakmna evde devam ederken çok zorlandn ancak Büyükehir Belediyesi’nin salk ekiplerinin yardmna kotuunu belirten adiye Kekik, “Olum Büyükehir Belediyesi’nin evde salk ve bakm hizmetlerini gördü. Aradk, durumu anlattk. Sa olsunlar hemen geldiler, ilgilendiler. Annem oturamyordu, yemek yiyemiyordu, yürüyemiyordu. Arkadalarn ilgisiyle, tedavisiyle yeniden oturmaya balad. Yemeini kendisi yemeye balad. Sonrada yürümeye balad. Çok ükür imdi çok iyi. Salk ekipleri annemle ilgilenince bende dinlenmi oldum. Ekiplere çok teekkür ederim. Büyükehir Belediye Bakanmzdan da Allah raz olsun. Sa olsun var olsun” eklinde konutu.

Haftann belirli günlerinde fizyoterapi tedavisi gören Aye Topal’n elektrik simülasyonu, nörolojik rehabilitasyon, kurun arlk, theraband ve powerwap ile kaslar güçlendirilerek, walker yürüteç eliinde yeniden yürümesi salayan salk ekipleri, hastann, kimseden yardm almadan kendi ihtiyaçlarn karlayana kadar tedavisine devam edileceini bildirdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık