solyanreklam
sagreklam

Aydınlığın Yakıldığı Yer: Madımak...

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak'ta yaşamını yitirenler, katliamın 25. yılında Beşiktaş...

Aydınlığın Yakıldığı Yer: Madımak...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

Beşiktaş Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitiren 33 aydın ve 2 otel görevlisi için anma programı düzenledi. Katliamın 25. yılında Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen program kapsamında; konser, tiyatro oyunu ve belgesel gösterimi yapıldı.

Anma programına CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmalarla başlayan program, Nar-ı Bela tiyatro gösterisiyle devam etti. Türk Halk Müziği sanatçıları Mazlum Çimen ve Kemal Kaplan, türkülerini hayatını kaybeden 35 can için seslendirdi. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver de seslendirdiği birkaç türküyle Kemal Kaplan'a sahnede eşlik etti. Gazeteci yazar Miyase İlknur ve Şair Ataol Behramoğlu ise anma etkinliği kapsamında konuşma yaptı. Ataol Behramoğlu, "Yangın Yeri" şiirini katliamda hayatını kaybedenler için okudu.

Anma programında konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç,”Din, mezhep ve ırk sıfatlarını kullanmaktan vazgeçelim. İnsanı insan olarak kabul edelim. Sivas’ın Cumhuriyet tarihimizde çok büyük önemi vardır. Sivas Kongresi'nden 74 yıl sonra bu güzide ilimizde böyle bir katliam olması acı ve düşündürücüdür. Onlar ne kadar nefret tohumları ekseler de biz özümüze döneceğiz çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

Anma programı, Soner Yalçın’ın yönetmenliğini yaptığı ve Sivas Katliamı’nın anlatıldığı “Menekşeden Önce” adlı belgeselin gösterilmesiyle sona erdi.

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık