solyanreklam
sagreklam

ATATÜRK VE CUMHURİYET PULLARI SERGİSİ MUDANYA’DA

ATATÜRK VE CUMHURİYET PULLARI SERGİSİ MUDANYA’DA

ATATÜRK VE CUMHURİYET PULLARI SERGİSİ MUDANYA’DA
  • 10 Ekim 2017, Salı 0:00

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 95’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı pul ve gravür sergisi Tahir Paşa Konağı’nda açıldı. Sayısı 1500 adedi bulan pul koleksiyonu 10 Kasım 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.  Sergide ayrıca Mudanya Belediyesi ve PTT işbirliği ile Mütareke etkinlikleri için özel olarak basılan pullar ile altın ve gümüş para koleksiyonu da görücüye çıkarıldı.    


Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 95’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve Anayasa Mahkemesi önceki Başkanı Yekta Güngör Özden’e ait pul koleksiyonları sergisi düzenlenen tören ile Tahir Paşa Konağı’nda açıldı. Sergide ayrıca Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümüne özel olarak Mudanya Belediyesi ve PTT A.Ş. işbirliği ile Mütareke Binasının yer aldığı pullar ve altın, gümüş para koleksiyonu da görücüye çıktı. Düzenlenen törene Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu,  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, PTT Başmüdürü Beytullah Baybunar’ın yanı sıra CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları, PTT yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
“ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Mudanya Mütarekesi’ni geleceğe taşımak ve tüm dünyaya duyurma açısından çok önemli bir çalışmaya daha imza attıklarına dikkat çeken Türkyılmaz, “Eğer geçmişimiz ile buluşamazsak, kimliğimize kavuşamayız. Pul koleksiyonları sergisinin Atatürk ve Cumhuriyet konulu olunca bu etkinliği hemen yapalım istedik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Serginin başarılı olmasını dileklerini de ileten Türkyılmaz, tüm Mudanyalıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti. 
1500’ÜN ÜZERİNDE PUL GÖRÜCÜYE ÇIKTI
65 yıllık filateli hayatında 28’inci sergisini Mudanya’da açmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu, “Cumhuriyet ve Atatürk temalı koleksiyonumun yanı sıra K.K.T.C, Atatürk İlke ve Devrimleri ile yabancı ülkelerde Atatürk koleksiyonum ve altın ile gümüş para koleksiyonuma da sergide yer veriyorum” dedi. Mütareke şehri Mudanya’da olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren PTT Baş Müdürü Beytullah Baybunar, bu tür etkinliklerin kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. Mudanya Belediyesi ile daha çok etkinlikler gerçekleştireceklerine inandığını ifade eden Baybunar, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
ATATÜRK KOLEKSİYONU DA SERGİLENİYOR
Pul koleksiyonları sergisine destek veren ressam Cemal Akyıldız’ın gravür Atatürk koleksiyonu da sergideki yerini aldı. Atatürk’ün birbirinden güzel portreleri ile Türkiye’nin tarihi mekan ve yapılarının gravür tarzında çizilen resimleri Mudanyalılar ve sergiye katılanlar tarafından ilgiyle takip edildi. Gerçekleşen sergide Ulusal Kongreler, Kurtuluş Savaşı Komutanları, Çanakkale Zaferi, Atatürk Serileri, Hatay’ın Anavatana İlhakı, Bursa ve ilçeleri özel damgaları gibi birçok özellikte ve konuda pullar sergileniyor.     


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık