“ATAPARK” MUDANYA’YA YAKIŞACAK

• 17 Nisan 2018, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi; Ömerbey Mahallesi kanal boyu mevkiinde içinde 217 metrekare yeşil alan, oturma, dinlenme alanları ve 70 metrekerelik Atatürk heykelinin bulunacağı “Atapark Projesi”ne başlıyor. Belediye mülkiyetinde bulunan alanların halkın ortak kullanım alanı olarak hizmete açılacağını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, Atapark’ın Mudanya’nın yeni simgelerinden biri olacağını söyledi.

Mudanya’da var olan doğal zenginliği korumanın yanı sıra yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, mülkiyetinde bulunan bir bölgeyi daha halkın kullanımına açıyor. Mudanya Belediyesi, Ömerbey Mahallesi kanal boyu mevkiinde “Atapark  Projesi”ne başlıyor. 5 parselin birleşmesi ile oluşturulacak olan park, yaklaşık 719 metrekarelik bir alanı kapsayacak. İçerisinde 217 metrekare yeşil alan, oturma, dinlenme alanları ve 70 metrekerelik Atatürk silüetli heykel bulunacak olan park, Mudanya’nın yeni simgelerinden biri olacak. Dört yıllık hizmet döneminde çocuklara ve yetişkinlere çok sayıda olanaklar sunduklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kent içinde park ve halı sahaların sayısını artırarak, daha yeşil bir Mudanya yarattık. Her biri farklı konseptlerde tasarlanan parklar, vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik oyun grupları ve yetişkinlere yönelik oturma alanlarıyla Mudanyalılara keyifli anlar yaşatıyor. 47 çocuk parkı yapımı ve yenilemesini gerçekleştirdik. Mudanya’ya yakışan ve Ata’mızın ismini taşıyan Atapark’ımızı bu yaza yetiştirerek, en kısa sürede halkımızın kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı.