solyanreklam
sagreklam

Ataol Behramoğlu Heykeli Açıldı...

Beşiktaş Belediyesi, şiirleriyle yaşadığı döneme tanıklık eden usta şair Ataol Behramoğlu'...

Ataol Behramoğlu Heykeli Açıldı...
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

"Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
..."

Beşiktaş Belediyesi, şiirleriyle yaşadığı döneme tanıklık eden usta şair Ataol Behramoğlu'nun heykelini Beşiktaş Şairler Sofası Parkı'na dikti.

Beşiktaş Belediyesi'nden Ataol behramoğlu'na Doğum Günü Hediyesi!

Aynı zamanda Behramoğlu'nun doğum günü olan 13 Nisan 2016 Çarşamba günü, Şairler Sofası Parkı'nda yapılan açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Ataol Behramoğlu, heykeltıraşlar Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy, şiirseverler, Behramoğlu'nun dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni, yönetmenliğini gazeteci Nebil Özgentürk'ün yaptığı Ataol Behramoğlu'nu anlatan belgesel ile başladı. Şairin birçok sanatçı tarafından bestelenen şiirleri, açılış törenine katılan sanatçılar ve vatandaşlar tarafından hep bir ağızdan söylendi. Şair Behramoğlu'nun konuşma yaptığı sırada kürsüye giderek imza yarışına giren çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu. Tören sonunda doğum günü pastasını kesen Behramoğlu'nun kitapları açılış törenine katılan vatandaşlara hediye edildi.

Törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Ataol Behramoğlu'na şairi azam olarak bir sıfat daha ekledik. Yaşadıklarını hayatın her alanından o kadar güzel aktardı ki bize, hepimizin hayatında izler bıraktı. Son dönemde yaşayan şairler arasında öne çıkan çok önemli bir isim, burası şairler sofası ve zengin şiirlerle burada buluşmaya devam edeceğiz. Heykeli dikilecek adamlar vardır. Bu deyimi en iyi hak edenlerden bir tanesi de Ataol Behramoğlu'dur." dedi.

Ataol Behramoğlu, doğum gününde heykelinin dikilmesi ile ilgili yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Başkanımız Murat Hazinedar bir şiir adamı, bir gönül adamı ve dünyanın bana göre en zor işini yapıyor. Bana sorsalardı belediye başkanı mı olmak istersin, sıradan bir işçi mi diye. Ben başkan olmayayım da ne olacaksam olayım derdim. Çünkü, ne yaparsanız yapın kimseye yaranamazsınız, biri kızar başkaları da sever. Sevgili başkanın gece gündüz çalıştığına ben tanığım. Herkesi memnun etmek kolay değil. Asıl kimliği bence yaratıcı, duygulu, içten bir insan ve çabalasa şair bile olabilirdi. Ben belediye başkanı olamazdım ama Murat Başkan şair olurdu. Zaten gizli bir şairsin zannediyorum. Bana bu onuru verdiği için Beşiktaş Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Şairler Sofası Parkı 1990'lı yıllardan bugüne usta şairlerimizin heykellerine ev sahipliği yapıyor. Behçet Necatigil, Sabahattin Kudret Aksal, Cahit Sıtkı Tarancı, Oktay Rıfat, Orhan Veli, Neyzen Tevfik, Şair Nigâr, Melih Cevdet Anday, Özdemir Asaf, Cahit Külebi, Necati Cumalı bu parkın müdavimleri arasında yer alıyor. Spor dünyasının duayen ismi Süleyman Seba'nın heykeli de bu parkın girişinde yer alıyor. Parkın son misafiri ise heykeltıraşlar Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy'un yonttuğu Ataol Behramoğlu heykeli...

Şairler Sofası Parkı'nda bulunan heykeller ve heykeltıraşları
Melih Cevdet Anday Heykeli - Helkeltıraş Metin Yurdanur
Neyzen Tevfik Heykeli - Heykeltıraş Namık Demizhan
Şairler Anıtı (Behçet Necatigil, Sabahattin Kudret Aksal, Cahit Sıtkı Tarancı, Oktay Rıfat, Orhan Veli, Neyzen Tevfik, Şair Nigar) - Heykeltıraş Gürdal Duyar
Cahit Sıtkı Tarancı - Heykeltıraş Namık Demizhan
Özdemir Asaf Heykeli - Heykeltıraş Namık Demizhan
Behçet Necatigil Heykeli - Heykeltıraş Namık Demizhan
Sabahattin Kudret Aksal Heykeli - Yunus Tonkuş
Cahit Külebi Heykeli – Heykeltıraş Namık Denizhan
Necati Cumalı – Heykeltıraş Gürdal Duyar
Süleyman Seba - Heykeltıraş Neslihan Pala
Ataol Behramoğlu Heykeli - Heykeltıraşlar Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık