ATAMIZI SAYGI, MİNNET VE HASRETLE ANDIK

• 10 Kasım 2017, Cuma 0:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde Mudanya’da hayat durdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Mudanya’da törenlerle anıldı. Anma programı, İskele Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Engin Kurular, Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Deniz Yarbay Ali Kandemir, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, CHP İlçe Örgütü ile Mudanyalılar katıldı. Bayrakların yarıya indirilmesiyle sona eren program daha sonra Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk'ü Anma" etkinliğiyle devam etti. Öğrencilerin, Atatürk’ün hayatından kesitler sunduğu “Son Bakış” adlı oratoryosu büyük alkış aldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliği kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine ödülleri verildi.
“DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ”
CHP Mudanya İlçe Başkanlığı da, Mudanya Kaymakamlığı'nın resmi programının ardından İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenlere katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin Türkiye'nin geleceğine yön vermeye devam edeceğini belirterek, “Kahraman komutanımız, eşi bulunmaz devlet adamı Atamızı bugün, saygı, minnet, şükran ve hasretle andık. O’nu arıyoruz, bizlere bıraktığı emaneti koruma sözü veriyoruz. Yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.