solyanreklam
sagreklam

Aşıkların Teli Gönüllere Dokundu

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şairlerin Dilinden Aşıkların Telinden' etkinliği, Türkiye'nin dört bir yanından gelen şair ve aşıkları bir araya getirdi.

Aşıkların Teli Gönüllere Dokundu
  • 07 Mart 2019, Perşembe 18:50

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şairlerin Dilinden Aşıkların Telinden’ etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen şair ve aşıkları bir araya getirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımıyla Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlhan Yardımcı’nın sunumuyla gerçekleşen konserde şairler, okudukları şiirler ile geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Saz eşliğinde Anadolu’nun çeşitli yörelerinden güzelleme ve türküler seslendiren aşıklar, dinleyenleri mest etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kültür ve sanat alanındaki etkinliklere önemverdiklerini belirterek, “Bir milletin tarihi, kültürü, yaşayışı, örf ve adetleri, şiirler, masallar, romanlar ve destanlarıyla öğrenilebilir. Bu nedenle sahip olduğumuz kültür merkezleri haftanın her günü birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Anadolu’nun kültürel belleği olan aşıklık geleneği, kültürel çeşitliliğimizin ve zenginliğimizin önemli birifadesidir. Aşıklarımızın teli, tüm gönüllere hitap ediyor. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Programın sonunda aşıklık geleneğine uygun bir şiir okuyan Başkan Dündar, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.  


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık