solyanreklam
sagreklam

Aşıklar Başkan Kocamaz'ın Makamında

Aşıklar Başkan Kocamaz'ın Makamında

Aşıklar Başkan Kocamaz'ın Makamında
  • 11 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 16 yldr düzenlenen Karacaolan iir Akamlarnn konuk sanatçlar Mersin Büyükehir Belediye Bakan Bakan Kocamaz’ ziyaret etti.

Bu yl 16.s düzenlenen Uluslararas Karacaolan iir Akamlar’na pek çok katlmc youn ilgi gösterirken, Türk Dünyas’nn dört bir yanndan Mersin’e gelen air ve âklar Bakan Kocamaz’a teekkür ziyaretinde bulundu. 

“Bizden sonraki nesiller için çrpnyoruz”

Ziyaret esnasnda kendisine sanat danman Kudret Ünal’nda elik ettii konuan Bakan Kocamaz, Karacaolan iir Akamlar’n düzenlemekteki asl gayelerinin Türk Dünyas’n bir araya getirmek olduunu belirtti.

Düzenledikleri etkinliklerle Türk Dünyas’nn birletirmekte zerre kadar bir katklar olmusa bundan son derece mutluluk duyduklarn ifade eden Bakan Kocamaz, “Aslnda Karacaolan ölmedi. Karacaolanlar yayor. Ve sizler Karacaolan’ temsil ediyorsunuz. nallah gönüllerimizi birletiririz ve yaptmz etkinlik amacna ular. Bugüne kadar bu dünyadan Çobanoullar, eref Taloval’lar ve daha pek çok air geçti ve onlarn brakt hatralar unutmamz mümkün deil. Allah bo kubbede ho bir seda brakanlardan eylesin.  Eer bizden sonraki nesillere de bir eyler brakmak istiyorsak insanln gereini yerine getirmeliyiz. nsan sorumluluunun bilinci ile hareket ederse sadece dünyalk için, para, mal, mülk için çalmaz. Bundan sonraki nesillere kar sorumluluk tadmz hepimizin bilmesi gerekiyor. Onun için çrpnyoruz. Birçok etkinlik yapyoruz. nsanlar bir araya getirmek, bütünletirmek, kaynatrmak, anlatrmak önemli. Bizler üzerimize düeni yapabilirsek, bizden sonraki nesillere de belki bir parça örnek olabiliriz. Dünya ba döndürücü bir hzla dönüyor ve mili ve manevi duygular maalesef bu küresel politikalarn izlendii dönemde çok fazla yara alyor. Bu yaralar sarmak, onarmak ve emaneti bizden sonraki nesillere en iyi noktada teslim etmek boynumuzun borcu. Aslnda Kudret hocam tüm genç nesile örnek bir ahsiyet. Bkmadan bize manevi destek oluyor. Kendisine desteklerinden dolay teekkür ediyorum” dedi.

“Sizlerden her zaman scak enerji aldk”

16. Karacaolan iir Akamlarna katlan airler adna konuan Ahmet Özdemir, “Karacaolan iir Akamlar 13. kez düzenlendiinde gazetede intibalarm yazmtm. 13 rakamnn Türkler için uursuzluk deil uur getireceini yazmtm. nanyorum ki Burhanettin Kocamaz’n etkinlii Mersin’de yapacak demitim, öylede oldu. Karacaolan etkinliklerinde sizlerden her zaman scak enerji aldk.  Katlan arkadalarmz mutlu ayrldlar. Mersin’den güzel intibalarla ayrldlar ve bunu gittikleri yerlerde anlattlar. Bu yl ki etkinliinde ayn olacandan kukum yok. Arkadalarm adna bizleri davet edip, arladnz için teekkür ediyoruz. Etkinliklerin devamn ve ömrünüzün uzun olmasn diliyorum” dedi.

Âklar adna Selmani, “Tarsus’ta balam olan elale Karacaolan iir Akamlar etkinlii Mersin’de devam ediyor. Bu enliklerin hepsine katlma frsat buldum. Burhanettin Bakanmza bu gibi kültür faaliyetlerine deer verdii için sayglarmz sunuyor, teekkür ediyoruz. Allah kendisinden raz olsun. Kendisinin de bir air olmas bu etkinlikleri yapmaya daha çok yönlendiriyor. Karma bir ekilde airlerin, yazarlarn, âklarn katld bir etkinlik çok güzel oldu. Beklenen bir eydi ve yurdumuzda olmas gereken bir eydi. Sayn Bakanmza etkinlikten dolay sonsuz teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Eitimi Anabilim Dal öretim üyesi Profesör Doktor Ali Yakc, “Üzgün olarak belirtiyorum. Maalesef ilk defa katlyorum. Yllarca Karacaolan’ kürsülerden anlatan insanlarz. Burhanettin Bakanmzn da dedii gibi Karacaolanlarn yayor olmas bizim için çok önemli. Bunlar bizim yaayan kültür hazinelerimiz. Biz öyle dillendiriyoruz. Karacaolan gerçek anlamda srrna vakf olunamayan biri. Bizde maalesef Karacaolan Doktora tezi yaplamad. Srrn çözecek kimse bulunamad için yaplamad. Ama ben gayret ediyorum. Özellikle bu yöreden bir örencim buna cesaret ederse doktora tezi yaptrmak istiyorum. Bakanmzn Tarsus Belediye Bakanl döneminden beri çok güzel çalmalara imza att. Mersin Büyükehir Belediye Bakanl döneminde de bu baarl çalmalar sürdürüyor. Karacaolan’n mezarnn nerede olduu ile ilgili birçok bilgi var ama önemli olan asl onu yaatanlarla bir olmas. Onun için ben Karacaolan’ yaatan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza teekkür ediyorum. Karacaolanlar bir okuldur. Bu okulun sonsuza dek yaatlmas en büyük temennimdir”

Azerbaycan Devlet Televizyonu Program Yapmcs Doç. Dr. Zernihan Azayeva, “Hepinize tüm Azerbaycan’dan kucak dolusu sevgiler. Büyük bir söz ustas Karacaolan’n erefine buraya geldik. Sayn Burhanettin Kocamaz Bakanmza tüm Türk dünyas adna minnettarlmz iletiyoruz. Keke Türk dünyasnda sizin gibi çalanlar çok olsayd.  Belki de sayfalar, yazlar açlmam o kadar deerli insanlarmz, ustalarmz var ki. Her birinin adna Tük Dünyas’nda böyle meclisler yapabilseydik, Haklarnda konuabilseydik. Çünkü buna çok büyük ihtiyacmz var. Bu kadar gördüünüz programlar turan program adna dünyann 6 ktasna yaynlyoruz. Bütün bunlarn teekkürleriniz biz alyoruz ama bu teekkürler size çünkü sizin sayenizde oluyor. nallah yüzlerce yl bu etkinlik devam eder” ifadelerini kulland.

Kudret Ünal ise konumasnda, “Biz yaklak 19 yldr Burhanettin Kocamaz’la kültür sanat etkinliklerinde bulunuyoruz. Sa olsun kültüre, sanata çok deer veren, meslei öretmenlik olduu için daha çok seviyor. Güzel ilerin yaplmasnda çok büyük destei olan güzel kardeim Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum” diye belirti.

Ziyaret sonras Bakan Kocamaz’a katlmclar tarafndan Krgzlara ait yöresel kyafet ve al kalpak hediye edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık