solyanreklam
sagreklam

“Artistik Cimnastik Dünya Kupası” Mersin’de Başladı

“Artistik Cimnastik Dünya Kupası” Mersin’de Başladı

“Artistik Cimnastik Dünya Kupası” Mersin’de Başladı
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Uluslararas Cimnastik Federasyonu’nun müsabaka programnda önemli bir yer tutan ve bu yl ikincisi düzenlenmeye balayan Artistik Cimnastik Dünya Kupas World Challenge Cup’n basn toplants gerçekletirildi.

Mersin Cimnastik Salonu’nda düzenlenen basn toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Türkiye Cimnastik Federasyonu Bakan Suat Çelen, Dünya Cimnastik Federasyonu Sporcular Kurulu Temsilcisi Aljaz Pegan, ülkemizi kadnlarda temsil edecek yarmaclardan Göksu Üçta anl ile erkeklerde temsil edecek yarmaclardan Ahmet Önder katld.

Bakan Kocamaz: “Gönlümüzden geçen ülkemizin sporcularnn da kürsüye çkmas”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, spora ve sporcuya verdikleri desteklerden söz ederek, “Mersinimiz bildiiniz gibi 2013 ylnda Akdeniz Oyunlar’na ev sahiplii yapt ve bu vesile ile de Mersinimiz birçok spor tesisine kavutu. Biz de 2014 ylnda göreve geldik ve o günden bu yana Mersin’de sporu yeniden diriltme, ayaa kaldrma gayreti içerisindeyiz. Bildiiniz gibi Mersin’e bir Uluslararas Maraton kazandrdk ki daha 3. ylnda dünyadaki 5 bin maraton arasnda 56’nc sraya yükseldi. Yine Mersin’e kazandrdmz bir baka uluslararas etkinlikte bisiklet yarlar. Bunun yannda birçok uluslararas etkinlikler de artk Mersinimizde yaplr hale geldi. nallah bu tesisler bundan sonra da dolu dolu kullanlr. Mersin’deki gençlere en azndan bir heves gelir. Türkiye’de yeni yeni sporcular kazanr. Böyle bir ampiyonann, cimnastik ampiyonasnn Mersin’de düzenleniyor olmas gerçekten Mersinimiz açsndan önemli. Bu konuda gayret gösteren, destek veren herkese teekkür ediyorum. Güzel bir müsabaka geçmesini temenni ediyorum. Tabi ki gönlümüzden geçen ülkemizin sporcularnn da oraya kürsüye çkmas. yi derecelerle Mersinimiz ve ülkemizi güzellikler kazandrmas. Mersin gerçekten özel ve güzel bir yer. Biz Mersin’i tanmlarken yeryüzü cenneti diye tanmlyoruz. Bu yeryüzü cennetinin güzelliklerini tüm dünya ile paylamak istiyoruz. Onun için de herkesi Mersin’e gelmeye Mersin’i görmeye davet ediyoruz. Bir sloganmz da var bu konuda. Tersine deil, Mersin’e diyoruz” dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Bakan Suat Çelen de, Dünya Cimnastik Federasyonu’nun Türkiye’ye kazandrd bu organizasyonun hem Mersin’e, hem de ülke cimnastiine ivme kazandracandan söz ederek, “Bundan sonraki yarmalarda da katlmn giderek artacan bizler umut ediyoruz. Hatrlarsanz Akdeniz Oyunlar’nda yaplan bu muhteem salonda biz istedik ki dünya cimnastiini Mersin’in güzelliini görsün. Bu yüzden de Dünya Cimnastik Federasyonu’na Dünya Kupas’nn yaplmas konusunda bavurularda bulunduk. Kabul edildi. Geçen yl yapamadk. Ondan önceki sene hatrlarsanz stanbul’da bir terör sknts olmutu. Fakat çok ükür ülkemizin sportif alanda göstermi olduu baarlar ve ülkemizin giderek iyi bir pozisyon almasyla çok kaliteli ülkelerin Mersin’deki bu organizasyona itiraki saland. Ben umut ediyorum ki bu yl 16 ülkenin katld yarmalarda önümüzdeki yllarda 20-30-40-50’lere kadar gidecek ve Dünya Cimnastik Federasyonu’nun en önde gelen dünya kupalarndan bir tanesi olacaktr. Ben bu ampiyonaya destek veren bata Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum. Her konudaki talebimizi yerine getirdiler. Teekkürlerimizi sunuyoruz. Umut ediyoruz ki sporcularmz burada altn madalyalar alp, Pazar günü finallerde de stiklal marmz okutacaktr” ifadelerini kulland.

Basn toplantsnn ardndan Mersin Valisi Ali hsan Su, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cimnastik Federasyonu Bakan Suat Çelen balangç maçn izlediler.

16 ülkeden ve 55 sporcunun katlm ile gerçekletiriliyor

Mersin’in kültürel miras, tarihi ve turistik deerlerinin tantlmas açsndan son derece önem arz eden ampiyona 6-8 Temmuz tarihleri arasnda gerçekleecek. 16 ülke ve 55 sporcunun katlaca ampiyonada Türkiye’yi erkeklerde Ümit amilolu, Ferhat Arcan, brahim Çolak, Ahmet Önder, Hamza amil Ylmaz, Yunus Emre Gündodu, sa Hamaratçlar, lkay Uuz, kadnlarda ise Göksu Üçta anl, Tutya Ylmaz, Demet Mutlu temsil edecek. Aralarnda ngiltere, Endonezya, Bulgaristan, Kanada, ili, ran, Azerbaycan, Özbekistan, Romanya, Hollanda, rlanda, Ürdün, Hrvatistan ve Hindistan gibi ülkelerin olduu ampiyona Sports TV’den 8 Temmuz’da canl olarak yaynlanacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık