solyanreklam
sagreklam

Arnavutköy Belediyesi’nden İki Güzel Tiyatro

Arnavutköy Belediyesi Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri iki güzel oyunla devam etti. Hafta sonu sahnelenen ‘Haylaz Kız Damla’ ve ‘Ormanda Macera’ adlı çocuk tiyatroları büyük beğeni topladı...

Arnavutköy Belediyesi’nden İki Güzel Tiyatro
  • 05 Kasım 2018, Pazartesi 16:51

Arnavutköy Belediyesi Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri iki güzel oyunla devam etti. Hafta sonu sahnelenen ‘Haylaz Kız Damla’ ve ‘Ormanda Macera’ adlı çocuk tiyatroları büyük beğeni topladı.

   

Arnavutköy Belediyesi Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonu sahnelenen ‘Haylaz Kız Damla’ ve ‘Ormanda Macera’ adlı tiyatro oyunlarına anne-babalarıyla giden çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Tiyatro oyunları; Arnavutköy Kültür Merkezi ve Haraççı ARGEM Kültür Merkezi’nde sahnelendi. İnteraktif olarak sahnelenen oyunlarla eğlenen çocuklar, gösteri sonunda oyuncularla birlikte dans edip fotoğraf çektirdi.

“Bir çocuğa tohum atarsın 5 sene sonra filizlenir”

Haylaz Kız Damla adlı tiyatro oyununun yazar ve yönetmeni Ahmet Şahin, çocuk tiyatrolarının önemini şu sözlerle anlattı: “Bir çocuğa tohum atarsın 5 sene sonra filizlenir. Bizler de çocuklara güzel şeyler aktarıp 5-10 sene sonra verim almanın peşindeyiz. Oyunumuzda yalan konuşmaktan, trafik kurallarından ve birçok kurallardan bahsettik. Belki bugün çok fazla faydasını görmeyecekmiş gibi olsak da 5-10 sene sonra faydasını göreceğiz diye düşünüyorum.”

“Çok keyifliydi, biz de keyif aldık”

13 yıldır aynı ekiple beraber oyunlar sahnelediklerini belirten Ormanda Macera adlı tiyatronun oyuncularından Halil Bal şunları söyledi: “Oynadığımız oyunun ismi Ormanda Maceraydı. Tilkinin yalanla dolanla çocukları sahnedeki aslanı ve diğer karakterleri kandırarak kendisini öne çıkarma çabası sonrasında hem aslanla hem ayıyla yaptığı yanlışların hataların farkına varıp özür dilemenin ne kadar erdemli bir durum olduğunu öğrendiği bir oyundu. Çok keyifliydi. Kalabalık güzeldi. Biz de keyif aldık.”

 

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık