solyanreklam
sagreklam

Ampute Milli Takımı'nın Yıldız İsmi Mersin'de

Ampute Milli Takımı'nın Yıldız İsmi Mersin'de

Ampute Milli Takımı'nın Yıldız İsmi Mersin'de
  • 11 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan belirli aralklarla düzenlenen ‘Sporun Mutfandakiler Paneli’nin son konuklar, 2017 ylnda ngiltere’yi 2-1 malup ederek Avrupa ampiyonu olan Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli, Kanal D ve CNN Türk Spor muhabiri, gazeteci Emre Tilev ile Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan oldu.

Geçtiimiz yl, Türkiye'nin ev sahipliinde yaplan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa ampiyonas'nn final karlamasnda Türkiye, ngiltere'yi 2-1 yenerek ampiyon olmutu. Maç sonrasnda bastonlar üzerinde amuda kalkarak zafer sevinci yaayan ve verdii pozla tarihe geçen Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli deneyimlerini örenciler ile paylat.

Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen panele Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel ile çok sayda örenci ve öretmenleri katld. Kanal D ve CNN Türk Spor muhabiri, gazeteci Emre Tilev'in moderatörlüünü üstlendii panelde, 2017 ylnda ngiltere’yi 2-1 malup ederek Avrupa ampiyonu olan Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli ile Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan tecrübelerini örenciler ile paylat.

Tilev: “Zaman zaman düüp yeniden ayaa kalkmann ne demek olduunu öreneceksiniz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n himayelerinde gerçekletirilen ‘Sporun Mutfandakiler’ organizasyonunda yer almaktan dolay duyduu mutluluu dinleyenler ile paylaan gazeteci Emre Tilev,  “Bugün hakikaten hayatnzda unutamayacanz günlerden birini yaayacaksnz. Çünkü hayatta ayakta durmann, mücadele etmenin, zaman zaman düüp yeniden ayaa kalkmann ne demek olduunu öreneceksiniz. Türkiye’nin en önemli markalarndan birinin, en önemli isimlerinden birisiyle sohbet etme ansn yakalayacaksnz. Türk toplumu bir ordu toplumudur. Yani asker bir milletiz ve bununla da hep övünç duyarz. Özellikle donanmada gelinebilecek en önemli rütbelerden biri amiralliktir ve Türk basnnda da en önemli amiral gemisi Hürriyet’tir. Hürriyet gazetesinin amiral gemisinin komutanlarndan bir tanesi bizlerle birlikte. Ben bir kez daha sevgili Mehmet Arslan’a merhaba diyorum” dedi.

Bir futbolcunun yükselebilecei en üst noktann Millli Takm’da oynamak olduunu sözlerine ekleyen ve Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli’yi tantan Tilev, “O milli formay tayabilmenin gururu, heyecan, cokusu bir bakadr. Yine o milli takmla muazzam bir baarya imza atp dünyaya adnz duyuruyorsanz, ülkemizin al bayran dünyadaki herkesin izleyebilecei ekilde göndere çektirebiliyorsanz, ulusal marnz cokuyla söyletebiliyorsanz sizden daha mutlusu yoktur. Bize bunu yaatan çok deerli bir isim sevgili Bar Telli’ye de bir kez daha teekkür ediyorum. Sizler de bu ehrin birer ferdi olmaktan dolay bence çok mutlu olmalsnz. Çünkü Burhanettin Kocamaz gibi çok deerli bir belediye bakannz var ve muazzam ilere imza atyor” eklinde konutu.

“4 yanda bir trafik kazas sonucu ayam kaybettim, ama hayallerimi kaybetmedim”

Ampute A Milli Takm’nn yldz isimlerinden Bar Telli, 40 bin kiilik bir taraftar grubu karsnda oynamann nasl bir duygu olduunu, maç annda hissettiklerini  anlatrken, yllardr hayalini kurduu ve o gün gerçee dönütürdüü zaferinde yaadklarn örenciler ile paylat. Telli, bacan nasl kaybettiini ve u an bulunduu noktaya gelmek için neler yaptn anlatarak, “Ben 4 yanda bir trafik kazas sonucu ayam kaybettim ama hiçbir zaman hayallerimi kaybetmedim. Bir futbol topunun peinde koacam diye ayam kaybettim ama futbolcu olacamn ya da olimpiyatlara gireceimin hayaliyle büyüdüm. Türkiye’de bir ampute futbol yokken bile ben sokakta ya da snf maçlarnda ampute futbolcu olarak normal sizin aranzda yer almak için hep çaltm, hep mücadele ettim. Hiçbir zaman vazgeçmedim. Zaman zaman dlansam da, yapamazsn edemezsin, senin tek ayan var demelerine ramen ben hep hrs yaptm. Ama bu tatl bir hrst. Kimseye zarar vermeden hep düündüm, nasl baarl olacam düünerek bunu uygulamal bir ekilde aktarmak istedim. Ben çok anslydm ki annem, babam gibi beni her zaman yönlendiren, her eyi öreten bir aileden olduum için kendimi çok büyük bir ans olarak nitelendiriyorum. Ben baardkça insanlar bana inanmaya balad. Yapamazsn edemezsin diyen insanlar bu sefer helal olsun kardeim demeye baladrlar” ifadelerini kulland.

“Hayallerinizden vazgeçmeyin”

15 yanda beden eitimi öretmeni sayesinde Milli Takm’a seçildiini anlatan Telli, “Benim için çok büyük bir gururdu. Sporcunun ulaabilecei en üst seviye Milli Takm’dr. Bu duyguyu yaadm ve o zaman tek küçük bendim. Hepsi gazilerimizden oluan bir ampute abilerimizdi. Güneydou’da ayan, kolunu kaybeden abilerimizdi. Hem küçüktüm ne yapacam bilemiyordum, hem de onlarn arasnda motivasyon olarak en tecrübeli olarak ben gözüküyordum. Yam küçüktü ama onlarn yannda yer alyordum. Tabi ki o dönemlerde çok skntlar yaadk ama hiçbir zaman vazgeçmedik. Her zaman bu ülkemi, bayram nasl temsil edeceimi de düündüm, sizlerin yandayken ben hayallerimle yayordum.  Futbolcu olma hayalleri kuruyordum. Gece uyumadan önce bir futbolcu olacam, tribünlere gol sevincini yaatacam, gol atacam, kendimi, ailemi ve izleyen herkesi mutlu edeceim diye. O hayalimi öyle bir yaardm ki kendim bile inanrdm. Gözümden ya gelirdi uyumadan önce. Çünkü o hayalden uyanm ve normal olarak uykuya dalm olurdum. Benim sizlere diyeceim tek ey hayallerinizden vazgeçmeyin. Her zaman inann. Siz baardkça devam gelecektir. Yapmazsn, edemezsin kelimelerine takl kalmayn ve kalbinizi de hiçbir zaman bozmayn” diye öütler verdi.

“Hayalleriniz sizi ulaamayacanz düündüünüz her noktaya götürecektir”

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan salondakilere hayal kurup kurmadklarn sorarak, “Ne olmak istiyorsanz olun. ster doktor olun, ister öretmen olun, ister sporcu olun ama Bar’n yapt gibi bir ey yapn. Her gece yataa yattnz andan itibaren hayal kurmaya balayn. Onun ad her ne ise, örnein kansere çare bulmak için yataa yatn her gece. Sabah bulmu olmayacaksnz biliyorum ama bu hayalle yaayn arkadalar. Ertesi sabah yine ayn hayali kurmak için çaba sarf etmeye balayn ve gece tekrar o hayalle uyuyun. Hayalleriniz sizi gidemeyeceiniz, ulaamayacanz düündüünüz her noktaya götürecektir. Ne olursa oldun hayatta banza ne gelirse gelsin. Sevgili Bar ayan kaybetti. Ayan kaybeden bir insann on binlerce insann önünde futbol oynayacan düünmesi kadar abes bir hayal var m? Ama o hayata geçirdi. mkânsz dediimiz eyi hayata geçirdi” dedi

Mehmet Arslan ayrca Bar Telli’nin ngiltere karlamasndaki tarihe geçen pozunu yorumlayarak, gençlere hedeflerine gitmeleri için neler yapmalar gerektiini öütledi.

Panelin ardndan soru-cevap ksmna geçildi ve panelistler, örencilerin sorularn yantlad.  Program sonunda Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel tarafndan panelistlere çiçek ve plaket hediye edildi. Örencilere panelde canl olarak futbol maç anlatan Emre Tilev’in sunumu sayesinde, panel renkli görüntülere sahne oldu.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık