solyanreklam
sagreklam

ALZHEİMERLI ÇINARLARDAN GÖZ DOLDURAN SERGİ

ALZHEİMERLI ÇINARLARDAN GÖZ DOLDURAN SERGİ

ALZHEİMERLI ÇINARLARDAN GÖZ DOLDURAN SERGİ
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden biri olan, zihinsel engelli ve Alzheimerlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açılan Gündüz Yaşam Merkezi sakinlerinin resim ve el işi çalışmaları sergilendi.

Zihinsel engelli, otizmli ve Alzheimerlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Gündüz Yaşam Merkezi'nde hizmet gören engelli bireylerin el işi örgü, kolaj ve resim çalışmaları Haller Gençlik Merkezi'nde 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sergiye Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydın Ünlüce ve Alzheimerlı bireylerin aileleri katılım gösterdi. Serginin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Ünlüce "2017 yılının Ekim ayında engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha kolay edapte olmalarını saplamak amacıyla açtığımız Gündüz Yaşam Merkezimiz, hem engelli vatandaşlarımızın günlük yaşam becerilerini geliştirme çalışmaları sürdürürüken hem de onlara özel drama, mutfak, el sanatları, resim atölyeleri ve spor, gezi danışmanlık programları gibi hizmetler sunmaktadır.  İşte bugün merkezimizden faydalanan bireylerin çalışmalarının sergilendiği 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Karma Sergisi'ni açıyoruz. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor eserlerin sahiplerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yıl boyunca 18 yaş ve üzeri zihinsel engelli bireylerin spor, müzik, drama, mutfak, el işi gibi atölyelerde güvenli bir ortamda kaliteli vakit geçirmelerinin sağlandığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gündüz Yaşam Merkezi'nden faydalanan Alzheimerlı bireyler kürsüye çıkarak kurumdan çok memnun kaldıklarını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek Gündüz Yaşam Merkezi'ni kurduğu için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiler. Duygusal anların yaşandığı konuşmalar sonrası sergi alanında resim yapıldı. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Karma Sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık