solyanreklam
sagreklam

4. Tour Of Mersin Heyecanı Başladı

4. Tour Of Mersin Heyecanı Başladı

4. Tour Of Mersin Heyecanı Başladı
  • 19 Nisan 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 4.’sü düzenlenen  ‘Tour Of Mersin Uluslararas Bisiklet Turu’ Anamur’dan start alarak tüm heyecan ile balad.

Bu yl 9 ülkeden 15 takm ve yaklak 105 sporcunun katlm gösterdii Tour Of Mersin’in start Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan verildi.

Mersin Valilii himayesinde Mersin Büyükehir Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu ibirlii ile gerçekletirilen bisiklet turunun ilk etab Anamur’da balad ve Gülnar Yanl mevkinde sona erdi.

Anamur’da balayan etabn start noktasnda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Anamur Kaymakam Mehmet Kurdolu, Anamur lçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, MHP Anamur lçe Bakan Ahmet Karan, MHP Bozyaz lçe Bakan Mustafa Kayfeci, MHP Anamur lçe Bakan Ahmet Karan, Anamur Ülkü Ocaklar Bakan Hüseyin Batun, Bozyaz Ülkü Ocaklar Bakan Mehmet Tülü, MHP Anamur Kadn Kollar Bakan Selvi Gümü ve çok sayda vatanda hazr bulundu.

“Mersin’i bisiklet sporunun merkezi haline getirmeyi baardk”

Tour Of Mersin’in balangç iaretini vermeden önce konuan Tour Of Mersin ve daha pek çok sportif faaliyetin Mersin’de ki mimar Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Biz yeni belediyecilik anlayyla insanlar bir arada getirmek, birletirmek, bütünletirmek, kaynatrmak ve aidiyet duygusu vererek dier hizmetlerin yannda bu hizmetleri de yürütmek zorundayz. Bunun da en önemli yolu da insanlar bir araya getiren, birletiren, bütünletiren spor organizasyonlardr. Bizim de 20 yllk Tarsus görevimiz esnasnda gençleri bir araya getirmek için en çok önem verdiimiz hizmet dal spor ve spor tesisleri idi. Mersin’de göreve talip olduumuzda da bunu altn harflerle belirledik ve Mersin’i spor kenti yapacamz söyledik. Bunun içinde ilk hedefimiz Mersin’e bir tam maraton kazandrmak ve Mersin’i bir bisiklet sporu merkezi haline getirmekti. Ve bu hedeflerimizi baardk. Bu iki organizasyonumuzu yani Tour of Mersin ve Uluslararas Mersin Maratonu’nu bir marka olarak tescillettik. Dileimiz bizden sonrada bu organizasyonlarn Mersin’e mâl olmas ve Mersinliler tarafndan benimsenmesi” dedi.

Tour Of Mersin’in etaplarnn zor olduunu ama bu zorluun turun kalitesini arttrdn belirten Bakan Kocamaz,  “Bugün dünyann 9 ülkesinden 15 takm mücadeleye balyor. nallah kazasz belasz dört gün sürecek bu turnuva sonuçlanr ve Mersinimize tüm ilçeleri ile birlikte katk sunar. Mersinimizin en bat noktas Anamur’dan balayan yarma tüm ilçeleri gezerek Pazar günü bitecek. Bütün sporculara baarlar diliyorum. Hem Mersinimizi birletirmeye hem Mersin’i tüm dünyaya tantmaya vesile olmasn diliyorum” eklinde konutu.

4.’sü düzenlenen Tour Of Mersin’in Türkiye’nin ve Mersin’in tantlmasna vesile olacana yürekten inandn ifade eden Anamur Kaymakam Mehmet Kurdolu, “Bu yl 4.sü düzenlenen bu turun ülkemizin, illimizin tantmnda büyük bir vesile olacana yürekten inanyorum. Çünkü Mersin ili ve ilçeleri yaklak 10 bin yllk bir geçmie sahip. Bu güzelliklerin tantlmas, uluslararas kamuoyuna sunulmas büyük önem arz etmektedir. Bu etkinliin uluslararas bara, yardmlamaya ve kaynamaya vesile olacana inanyorum. Bu organizasyonun gerçeklemesinde emei geçen herkese çok teekkür ediyorum” diye belirtti.

“Bakan Kocamaz’n spor organizasyonlar ders olarak okutuluyor”

Yarmann startndan hemen önce söz alan Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu ise, “Sayn bakanmz Burhanettin Kocamaz’n Tarsus’tan bu yana yapt spor organizasyonlar u anda üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Mersin’de yapt organizasyonlar da görüyoruz. Mersin bu konuda çok ansl. Sürekli bizimle istiare ederek bu organizasyonu daha yukar nasl tayabiliriz diye bizden fikir alan ve bizlere de katk salayan bir ekibi var Mersin Büyükehir Belediyesi’nin. nallah bu ekibin bu ruhu olduu sürece Tour of Mersin, Mersin’in bir deeri olarak nice yllar devam edecek” ifadelerini kulland.

Anamur’da Tour of Mersin rüzgar esti

19-22 Nisan tarihleri arasnda 4 etap olarak gerçekletirilecek yarmada sporcular start noktasnda yerlerini aldlar. 123 kilometre yol kat edecek olan sporcular dereceye girebilmek ve ilk günün zorlu parkurunu geride brakmak için pedallar çevirdiler. Anamur ve Bozyaz sokaklarnda sporcular ellerinde bayraklarla karlayan örenci ve vatandalar renkli görüntüler sergilediler.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık