solyanreklam
sagreklam

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde minik dostlarımızı unutmadık'

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında sokak hayvanlarına ve hayvanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla anlamlı etkinlik düzenlendi.

Sanatçılar Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan, Haykonfed Kurucu Üyesi Evren Türeci Sezgin ve Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ufuk Çalışkan katıldı.

Hayvanseverlerin evcil hayvanlarıyla katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında sokak hayvanları, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirilirdi. Parkta kurulan stantlarda çeşitli tanıtıcı ürünler yer alırken, hayvanseverlere hayvanlarının bakımında kullanılacak ürünler ve minik promosyonlar dağıtıldı. Bu özel günde hayvan dostları; veteriner hekimler, hayvan sağlığı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlar ve STK temsilcileri ile bir araya gelme fırsatına sahip oldu.

Etkinliğe katılan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan, “Sokaktaki dostlarımıza yardımcı olmak çok ihtiyacımız olan bir şey. Ülkemizde çok fazla sokak hayvanı var. Burada görüyoruz ki çocuklar hayvanlara çok meyilli. Biz onlara doğru bilgiyi verirsek onları bilinçlendirirsek gelecekte sokak hayvanları diye bir sorunumuzun kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Şebnem Aslan ise, “4 Ekim dünyada her yerde kutlanıyor. Ama biz sadece senede bir gün kutlamayalım bu günü. Lütfen hayvanlarımızı her zaman düşünelim. Haklarını korumaya çalışalım” dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan ve parktaki hayvanlarla yakından ilgilenen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Beşiktaş insan kalitesinin eğitimli insanın çok yüksek olduğu bir yer. Dolayısıyla bize çok büyük iş düşüyor. Biz de yeni bir rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Sokak hayvanlarına ilişkin donanımlı bir merkez olacak. Hayvan hastanesi ve bakım merkezi projemiz de var. Tabi 5199 Sayılı Yasanın getirdiği sorumluluklar var. Bu sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğiz. Duyarlılıklarımız anlatmak, paylaşmak, hayvanseverlerle süreci yönete bilmek açısından bir araya geliyoruz. Bu da o etkinliklerden birisi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık