solyanreklam
sagreklam

Ustalara Saygı'da Prof. Dr. Aysel Ekşi'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aysel Ekşi Ustalara Saygı etkinl...

Ustalara Saygı'da Prof. Dr. Aysel Ekşi'
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi, Ustalara Saygı etkinlikleri kapsamında ÇYDD Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aysel Ekşi’ye saygı gecesi düzenledi.

“Ufkun Ötesini Gören Kadın” Aysel Ekşi için Fulya Sanat’ta düzenlenen anma gecesine eşi Gazeteci-Yazar ve CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, aile dostları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr Yersu Kapran’ın sunduğu, Prof. Dr. Aysel Çelikel, Demet Işık, Doğan Hızlan, Dr. Erdal Atabek, Gülseven Yaşer, Prof. Dr. Metin Sözen, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Prof. Dr. Necla Arat, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem ve Zafer Fortacı’nın konuşmacı olarak katıldıkları gecede Aysel Ekşi’nin oğulları Mehmet ve Özgür ile gelinleri Müge ve Özge de annelerini anlattılar...

Anma gecesinde ilk olarak Prof. Dr. Aysel Ekşi’nin hayatına ve yaptığı başarılı çalışmalara yer verildi. Sırayla kürsüye gelen dost ve akrabaları, Aysel Ekşi’nin insani yönüne ve topluma yaptığı kazanımlara değindi. Gece’de sahneye çıkan Aysel Ekşi’nin torunları Sibel ve Sinan Ekşi, piyanonun başına geçerek babaanneleri için hazırladıkları eserleri çaldılar. Sırayla kürsüye gelen Aysel Ekşi’nin oğulları Mehmet ve Özgür Ekşi de anneleri hakkındaki duyguları ve yaşadıklarını izleyicilerle paylaştı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise, “Ustalara saygı etkinliğini 11 yıldır gerçekleştiriyoruz. Bu sene ki açılışı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kurucu Başkanı, Türkiye için önder kadınlardan biri olan Aysel Ekşi için gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çok yakın bir zamanda kaybettiğimiz Sayın Ekşi, hem kadın kimliğiyle, hem eş kimliğiyle hem de sosyal sorumluluklarda yer aldığı Cumhuriyet kadını kimliğiyle çok önemli bir isim. Onu hem andık hem yaşattık hem de geleceğe aktaracağız” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Aysel Ekşi’nin eşi Gazeteci-Yazar CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, eşi hakkında konuşurken duygusal anlar yaşadı. Ekşi, “Onunla geçen 50’yi aşkın senenin her dakikasını son derece anılarıyla dolu olarak buradayım. Onunla ilgili gözlemlerinizi tazelemek için buradayız. Benim Aysel’de gördüğüm tarafların pek çoğunun dostları tarafından isabetle görüldüğünü ve değerlendirildiğini görmekten mutluluk duydum“ dedi. Gece Oktay Ekşi’nin konuşmasıyla sona erdi.
 

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık