solyanreklam
sagreklam

29 EKİM'DE CUMHURİYET’İN DOĞDUĞU YERDE, MUDANYA’DAYIZ

29 EKİM'DE CUMHURİYET’İN DOĞDUĞU YERDE, MUDANYA’DAYIZ

29 EKİM'DE CUMHURİYET’İN DOĞDUĞU YERDE, MUDANYA’DAYIZ
  • 27 Ekim 2017, Cuma 0:00

Mudanya Mütarekesi ile Cumhuriyet’e vurulan mührü gururla taşıyan Mudanya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tüm Bursalıları, Cumhuriyet’in doğduğu yere, Mudanya’ya çağırıyor. 

Bundan tam 95 yıl önce, sıcak savaş dönemini sona erdiren, diplomatik dönemin zeminini hazırlayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini atan bir anlaşmaya ev sahipliği yapmıştı Mudanya… İşte o anlaşma bu kentin gurur simgesi oldu. Mudanya Mütarekesi ile Cumhuriyet’e vurulan mührü gururla taşıyan Mudanya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. 94 yıllık çınar Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümü, Mudanya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 29 Ekim Pazar günü saat 18.30’da Mudanya İskele Meydanı’ndan başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşü, Mütareke Meydanı’nda son bulacak. Yürüyüşe katılanlar 500 metrelik Türk Bayrağı’nın altında Cumhuriyet için yürüyecek. Kutlamalar, saat 20.00’deMütareke Meydanı’ndaki Kubat konseriyle devam edecek.

29 EKİM’DE BARIŞIN BAŞKENTİ’NDE BULUŞALIM

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tüm Bursalıları, Cumhuriyet’in doğduğu yere, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya çağırdı. Bursalıları 500 metrelik Türk Bayrağı’nın altında Cumhuriyet için yürümeye davet eden Türkyılmaz, “Bugün bizim için daha anlamlı daha da gurur verici bir gün. Mudanya, 29 Ekim 1923’te vurulan Cumhuriyet mührünün yapı taşı bir kent. Bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim bizim en büyük bayramımız. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da Cumhuriyetimizin 94. yaşını kutlayacak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, sonsuza dek yaşaması için çalışacağız. Mühürlü geçmişimizi mühürsüz bir geleceğe teslim etmeyeceğiz” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık