22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri!

Bu yıl 22’incisi düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri MKM’de düzenlen...

22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde yılın en iyileri ödüllendirildi. Sunuculuğunu Yekta Kopan’ın yaptığı ödül törenine sinema ve tiyatro camiasından çok sayıda isim katıldı. Pek çok ünlü sima 8 Mayıs 2017 gecesi, büyük usta Sadri Alışık adına düzenlenen ödül gecesinde bir araya geldi.

Törende, sinema ve tiyatro olmak üzere iki ayrı alanda ve farlı kategorilerde ödüller verildi. Sadri Alışık Sinema Ödülleri'nin seçici kurulunda; Erden Kıral (Jüri Başkanı), Burak Göral, Prof. Dr. Bülent Vardar, Fehmi Yaşar, Mehmet Aslantuğ, Tülin Özen, Vecdi Sayar, Vildan Atasever yer aldı. Tiyatro seçici kurulunda ise; Rengin Uz (Jüri Başkanı), Cem Duygulu, Hami Çağdaş, Harika Uygur, İsmet Üstekin, Mehmet Çiftçi, Nil Aykon, Refika Sezik, Serpil Tamur, Sevil Özdemir, Tijen Savaşkan, Tolga Polat ve Yaşar İlksavaş yer aldı.

Ödül Törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ı temsilen eşi Özlem Hazinedar katıldı. Özlem Hazinedar, sinema kategorisinde onur ödülüne layık görülen Engin Çağlar ve Hülya Uçansu’ya ödüllerini takdim etti.

22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’ne layık görülen isimler şöyle:

SİNEMA

Dram:
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Şenay Gürler (Kasap Havası)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Caner Cindoruk (Kor)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tülay Günal (Rüzgarda Salınan Nilüfer)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Musab Ekici (Babamın Kanatları)
Komedi:
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Şebnem Bozoklu (Albüm)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Zafer Algöz (Kaçma Birader)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Suzan Aksoy (Benim Adım Feridun)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Emrah Kaman (Kaçma Birader) - Rana Cabbar (Vezir Parmağı)