solyanreklam
sagreklam

19 MAYIS MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

19 MAYIS MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

19 MAYIS MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI
  • 20 Mayıs 2017, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü binlerce Mudanyalının katılımıyla coşku içinde kutlanırken, ünlü sanatçı Feridun Düzağaç şarkılarını Atatürk ve cumhuriyet için söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle binlerce vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı. Güzelyalı Mahallesi’nden araçların konvoyu ile başlayan kutlama etkinlikleri, İskele Meydanı’nda Tarihi Mudanya Bandosu eşliğinde düzenlenen gençlik yürüyüşüyle devam etti.  Mütareke Meydanı’na coşku içinde yürüyen Mudanyalılar, meydanda bayram coşkusunu İzmir Marşı ile yaşadılar. Düzenlenen etkinliklere CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra binlerce Mudanyalı katılım sağladı.
HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİNE BÜYÜK İLGİ
Gerçekleşen yürüyüşün ardından Mütareke Meydanı’nda halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.  K.K.T.C. Beyarmudu Belediyesi, Çatalca Belediyesi, Keles Belediyesi’nin halk dansları ekiplerinin yanı sıra Mudanya Belediyesi Mudanya Güneşi ve Master Grup ekipleri de gösterilerini Mudanyalılar için sergiledi. Büyük alkış alan halk oyunları ekipleri, Mudanyalıların büyük ilgisini gördü.
MUDANYA’NIN ŞAMPİYONLARI SAHNEDE
Öte yandan Mudanya’yı ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ederek, dereceler elde eden sporcular Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından ödüllendirildi. Hentbol Bayanlar Süper Lig’ine çıkan Mudanya Belediyesi Dinç Spor Bayan Hentbol Takımı ve antrenörleri, yüzücü İdil Özkol, Kick -Boks şampiyonu Özay Gürkan ve güreş şampiyonu Emre Türk Mudanyalılar tarafından coşkuyla alkışlandı.
FERİDUN DÜZAĞAÇ CUMHURİYET İÇİN SÖYLEDİ
19 Mayıs etkinlikleri kapsamında sahne alan Feridun Düzağaç Mudanyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Mudanya’da kendisini izlemeye gelen hayranlarına unutulmaz bir konser veren Düzağaç, sevilen şarkılarını binlerce hayranı ile birlikte seslendirdi. Mudanyalılar ile birlikte şarkılarını Atatürk ve cumhuriyet için seslendiren Düzağaç, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yüreklerden kimsenin silemeyeceğine de vurgu yaptı.
“CUMHURİYET MÜHÜRSÜZ GELECEĞE TESLİM OLMAYACAK”
“Mudanya’da bayramlar böyle kutlanır” diyerek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,” Bugün bizim doğum günümüz, cumhuriyetimizin, Mustafa Kemal’imizin doğum günü” dedi.  Türkiye Cumhuriyeti’nin mühürsüz bir geleceğe asla teslim olmayacağını belirten Türkyılmaz, “1881 yılında Selanik’te doğan bir çift mavi göz bize maviyi sevdirmiştir. Mavi barıştır, mavi özgürlüktür, mavi kardeşliktir, dostluktur, sevgidir, mavi Türkiye Cumhuriyetidir” ifadelerini kullandı. Cumhuriyeti yok etmek isteyenlerin asla fırsat bulamayacağını da belirten Türkyılmaz, “Atatürk’ümüze ve şehitlerimize verdiğimiz sözü tutmaya devam edeceğiz. Ay yıldızlı bayrağımız kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacaktır” ifadelerini kullandı. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık