solyanreklam
sagreklam

15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Mersin Tek Yürek Oldu

15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Mersin Tek Yürek Oldu

15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Mersin Tek Yürek Oldu
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

15 Temmuz hain darbe giriiminde birlik ve beraberlik destannn yazld Mersin, 15 Temmuz ehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yine tek yürek oldu.

Cumhuriyet tarihinin en ciddi ihanet kalkmas olan 15 Temmuz Hain darbe giriiminin ikinci yl Mersin’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anld.

Türk milletinin ihanet kalkmasna kar gösterdii destans direniin sembolü olan 15 Temmuz ehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan,  Ak Parti Mersin Milletvekili Hac Özkan, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri,  kent protokolü ve binlerce Mersinli katld.

Mersin’de 15 Temmuz ehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tevfik Srr Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydan’na yaplan Gençlik Yürüyüü ile balad. Cumhuriyet Meydan’n dolduran binlerce Mersinli iki yl önce yaanan kara günün gecesinde olduu gibi yeniden omuz omuza yürüdü. Binlerce mersinli, iki yl önce vatan, bayrak, demokrasi, millet iradesi ve geleceine sahip çkmak için tanklarn üstüne yürüyen asil ve cesur vatan evlatlarn, ehitlerini ve gazilerini and.

Bakan Kocamaz, “15 Temmuz 2016’da “olmaz” dediimiz ne varsa bamza geldi”

Yürüyüün ardndan yaplan konumada sözlerine Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 27 Mays darbesini hatrlatarak balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “15 Temmuz gibi milletimizin topyekun ayaa kalkt, FETÖ’ye kar dirilip dik durduu bu anlaml günde, unutmaya çaltmz bir darbe dönemini hatrlatarak balatmamn sebebi açktr. nsan elindekinin kymetini ancak yitirdikten sonra anlyor. Kymet bilmek demek, kaybedince arkasndan gözya dökmek deildir. Kymet bilmek, daha elindeyken o deere sahip çkabilmektir. Biz maalesef 27 Mays 1960 ihtilali, 12 Mart 1971 muhtras, 12 Eylül 1980 ihtilali ve 28 ubat örtülü darbesi öncesinde milli irademize sahip çkma kararlln maalesef gösteremedik. Elbette bunun tek sebebi, aziz milletimizin gözbebei olarak gördüü ordusuna, darbe yapsa bile sahip çkmasyd. Ancak o darbelerin hiç birinde, milletin silahn millete dorultan vatanszlar çkmamt. O darbelerin hiç birinde Gazi Meclisimiz hedef alnmamt. 15 Temmuz 2016’da ise “olmaz” dediimiz ne varsa bamza geldi” dedi.

 

Aziz milletimizle ne kadar iftihar etsek azdr

15 Temmuz gecesi Türk milletinin din kisvesine bürünmü, gözünü hrs, yüreini kin bürümü ABD ve Pensilvanya kumandal bir cuntann ihanetiyle  sarsldn ifade eden Bakan Kocamaz, “Milli irademizin sembolü Gazi Meclisimizin kalleçe bombaland sahneleri, yüreimiz kan alayarak ibret ve dehetle izledik. Elbette o gece sadece bir ihanet gecesi deildi. O gece ayn zamanda, ihanete kar saflar sklatran cesur bir milletin anl direni gecesiydi. Milli vicdanmz derinden yaralayan bu ihanet kalkmasna can pahasna dur diyen aziz milletimizle ne kadar iftihar etsek azdr” diye belirtti.

“O karanlk günleri hafzalarmzdan silip atmak istiyoruz”


Darbeci hainlerin Türk milletinin arasna tefrika sokmak, milli birlik ve beraberlii bozmak için son kozlarn oynadklarn ancak hesaba katmadklar birçok eyin olduunu belirten Bakan Kocamaz, “Ancak Cenab Allah’n da bir hesab vard. O hesap bugüne kadar hiç amad. Allah’n izniyle bundan sonra da amayacaktr. Hiçbir kii, kurum, cemaat ya da siyasi oluum, memnun olmad bir siyasi tabloyu demokrasi d yol ve yöntemlerle deitirme hakkna sahip deildir. En kötü demokrasi bile, en baarl dikta rejiminden daha iyidir. 27 Mays, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 ubat’ yaamak zorunda kalm bir millet olarak biz Türkler, demokrasinin deerini herkesten çok daha iyi biliyoruz. O karanlk günleri hafzalarmzdan silip atmak istiyoruz. Allah korusun, eer 15 Temmuz amacna ulasayd, neler olabileceini düünmek dahi istemiyoruz. Çünkü neler olabileceini çok iyi biliyoruz”  eklinde konutu.

Sözlerine Beatriz Sarlo’nun “Geçmi Zaman” kitabnda yer alan ‘Anlamak hatrlamaktan daha önemlidir, her ne kadar anlamak için mutlaka hatrlamak gerekse de’ cümlesini hatrlatarak devam eden Bakan Kocamaz, “15 Temmuz’u bir kez daha hatrladmz bugün, o kara gecenin anlamn yer yönüyle ve tam anlamyla idrak etmek durumundayz. hanetle balayp, anla erefle sonlandrdmz o tarihi gecede neleri kaybetmek tehlikesiyle kar karya kaldmz bilmek durumundayz. Unutmayalm, sadece bir ve beraber olabilen güçlü milletlerin ayakta kalabildii çok hassas bir bölgede yayoruz. Gelecee umutla bakmak ve milli hedeflerimize ulamak yolundaki en temel art, milli bekamzn teminat olan birlik ve beraberliimize her hal ve artta sahip çkmaktr” ifadelerine yer verdi.

“Cenab Allah Hürriyet ve demokrasi sevdals aziz ve asil Türk milletini sonsuza kadar var etsin”

Türk milletinin birlik ve beraberliine sahip çkt sürece Büyük Atatürk’ün iaret ettii çada uygarlk düzeyine ulaabileceini,  gelecein mutlu ve müreffeh Türkiye’sini elbirliiyle kurulabileceini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Birlik ve beraberlik destan yazdmz “15 Temmuz ehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” bu nedenle önemlidir.15 Temmuz, ihanete kar dik durma ve direnme günüdür. Demokrasiye inanma, adalete güvenme günüdür.  FETÖ ihanet ebekesinin milli bünyemizde açmaya çalt yaralar sarma günüdür. Milli ahsiyetimize sahip çkma, demokrasiye olan inancn daha da güçlendirme günüdür. Allah inananlarla, inandklar yolda durmakszn çalanlarla beraberdir. Bu duygu ve düüncelerle, 15 Temmuz 2016 gecesi anl bir direnile milli irade ve milli bekasna sahip çkan aziz milletimizin asil ahsiyeti önünde saygyla eiliyorum. O maheri gecede mukaddesleri uruna cann ortaya koyan 250 ehidimize Cenab Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize yüce Türk Milleti adna ükranlarmz sunuyorum. Cenab Allah milletimize böylesi kara günleri bir daha yaatmasn. Bizleri, “Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet” ülkümüzden bir an olsun uzaklatrmasn. Hürriyet ve demokrasi sevdals aziz ve asil Türk milletini sonsuza kadar var etsin”  diye belirtti.

Büyükehir’den vatandalara ücretsiz servis

Mersin Büyükehir Belediyesi 15 Temmuz ehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne yaylalardan katlmak isteyen vatandalar için ehir merkezine ücretsiz servislerle ulam salad. Soucak, Tepeköy, Ayvagedii, Gözne, Bekiralan, Fndkpnar ve Kzlba yaylalarndan kalkan otobüsler demokrasi sevdallarn merkeze getirerek, etkinliklere katlmalarn salad. Vatandalar ayn zamanda 15 Temmuz günü tüm gün belediye otobüslerinden ücretsiz yararland.

Mobil mutfak sabaha kadar vatandalara hizmet verdi

Büyükehir Belediyesi’nin mobil mutfak arac da sabaha kadar alanda bulunan vatandalara hizmet verdi. Etkinlik öncesi alanda yerini alan mobil mutfak vatandalara scak yemek ikramnda bulundu.

Sala eliinde Demokrasi nöbeti

Cumhuriyet Meydan’n dolduran vatandalar, marlar, tezahüratlar eliinde 15 Temmuz’u and. Türk Bayraklar ile alan dolduran Mersinliler sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. Etkinlik öncesi Akdeniz Mehter Takm verdii mini konser ile vatandalar cokulu bir ekilde nöbete hazrlad.

Cumhuriyet Meydan’nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz ehitler ansna sayg duruunda bulunuldu. stiklal Mar ile devam eden etkinlikte Kuran- Kerim tilaveti okunarak ehitler ve gaziler için dualar edildi. Cumhurbakanl tarafndan 15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin de yer ald etkinlikte vatan korumak pahasna kannn son damlasna kadar savaarak ehit olan vatan evlatlar anlrken, gazilere de selam gönderildi.

Kuran- Kerim tilavetinin ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n 15 Temmuz ehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla ehitler Köprüsünde gerçekletirdii konuma canl yaynla verildi.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a balayan saatlerde tpk 15 Temmuz gecesi olduu gibi Mersin genelindeki camilerden Sâla sesleri yükseldi. Yükselen Sâla sesleri ile birlikte vatandalar sabaha kadar Demokrasi nöbeti tuttu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık