solyanreklam
sagreklam

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ İÇİN İLÇEMİZDE ÇEŞİTLİ TÖRENLER DÜZENLENDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle ilçemizde, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 11.00'da Yenişehir Şehitliğinde, şehit kabirlerinin

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ İÇİN İLÇEMİZDE ÇEŞİTLİ TÖRENLER DÜZENLENDİ
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle ilçemizde, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 11.00’da Yenişehir Şehitliğinde, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayan tören, Kavaklı Mahallesinde saat 12.00’da düzenlenen Mevlid-i Şerif ve Mehter konseriyle devam etti. Daha sonra akşam saat 21.00’da Derviş Eroğlu Bulvarından Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri eşliğinde Çınarlı Camii önü Demokrasi Meydanında son bulan Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından akşam namazı sonrası Çınarlı Camiinde 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından programda ilk olarak Yenişehirli Gazimiz Osman GÜL bir konuşma yaptı. Vatandaşların yoğun alkışları arasında tamamlanan konuşmanın ardından Demokrasi Meydanına kurulan dev ekrandan, Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Şehitler Köprüsü üzerinden yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı.

Başkanımız yaptığı konuşmasında;

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır”

Bu vatan için canını seve seve feda eden 249 şehidimiz, sizlere selam olsun. Gözünü kırpmadan, gövdesini siper eden 2196 gazimiz, size selam olsun. Tankın önüne yatarak “Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?” diye bağıran Metin Doğan kardeşim, iki tankın önüne atlayan Sabri Ünal kardeşim, kamyonla Taksim Meydanına giden Şerife bacım sizlere selam olsun. İlçemizin gazi evladı, Osman Gül kardeşim, size selam olsun.

Sayın Kaymakamım, saygıdeğer hazirun, çok değerli ilçe halkım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler, sizlere de selam olsun. Evet: 15 Temmuz: Nedir 15 Temmuz… Kutsal bir yeminle göreve gelip, Devletimizin, vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahlarını, kendi halkına doğrultan hainlerin yerle bir edildiği gecedir. 15 Temmuz. Hiçbir silahı olmayan bir halka karşı, iman ve inanç silahıyla savrulan, darbecilerin, yerle yeksan edildiği gecenin adıdır 15 Temmuz. Rabbimin, o hain topluluğa karşı, inanan kullarına yardımcı olduğu, bizleri muzaffer kıldığı gecenin adıdır 15 Temmuz. O gece, anneler evlatlarını, hanımlar eşlerini Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde en güzel sözlerle ifade ettiği gibi;

“Haydi, git evladım açıktır yolun,
Zalimlere karşı bükülmez kolun,
Bayrağı çek, ön safa geçmiş bulun,
Uğurun açık olsun, uğurlar ola” ,

Diyerek adeta Kurtuluş Savaşına gönderir gibi, meydanlara, köprülere, tankların, tüfeklerin önüne gönderdikleri gecenin adıdır. 15 Temmuz. O evlatların içinde öyle bir yiğit vardı ki; Hain darbecilere karşı ilk kurşunu sıkarak, şahadet nuruyla, o karanlık geceyi aydınlatan, Şehit Astsubay Ömer HALİSDEMİR’imiz, Yiğidimiz… Yiğidimizi gören anaların yüreğinden geçen sözler, bu dizelerde saklıydı sanki o karanlık gecede;

“Ey sürüden arkaya kalmış yiğit,
Arkadaşın gitti, haydi sen de git,
Bak ne diyor ceddi şehidin, işit,
Haydi, git evladım uğurlar ola”

Ülkemizin, en uzun gecelerinden biri olan 15 Temmuz 2016 gecesi, halkımızın darbeye karşı tek vücut olarak gerçekleştirdiği direniş, bu şanlı gece, yalnızca bizim topraklarımızda değil, tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada eziyet gören mazlumların, direniş sembolü haline gelmiştir.

Sevgili Hemşehrilerim, Sizler, bizler, hepimiz, hamdolsun ki bu şanlı direnişin birer neferiyiz. Her biriniz; Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışıyla, 15 Temmuzu destanlaştıran kahramanlarsınız. Rabbim bizleri dosdoğru yoldan ayırmasın, bizlere, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi birlik, beraberlik, dirlik ve düzen versin. Ecdadımızdan miras aldığımız, göğsümüzdeki imanı ve inancı azaltmasın, çoğaltsın. Amin, amin, amin..

Emperyalist şer odaklarının adeta bir oyuncağı haline gelmiş ve Pensilvanya’dan yönetilen bu hain topluluk, o gece adeta kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşmüşlerdir. Yüreğinde vatan sevgisi, göğsünde iman olan bu millet, tıpkı, Malazgirt, Kurtuluş ve Çanakkale savaşında olduğu gibi, o hain topluluğu dağıtmıştır. Hainlerin açığa çıktığı o gece, bizleri birbirimize daha çok, daha sıkı bağlayarak, tüm dünyaya meydan okuyan bir millet, Büyük Türkiye haline gelmemizi sağlamıştır.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda, geçmişte şer odaklarının ülkemize yaşattığı hayal kırıklığı, bugün önemli ve olumlu sonuçlar doğurmuştur. Hainler, ivedilikle tüm Devlet kademelerinden temizlenmiştir. Sonrasında demokrasi ortamında gerçekleşen bir seçimle de milletimizin, iradesini sandığa yansıtarak, adeta ağız birliği yapmışcasına Dünya Lideri, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı, Yeni Türkiye’nin ilk Başkanı seçmiştir.

Evet, Kıymetli Büyüklerim, Değerli Arkadaşlarım, Hanımefendiler, Beyefendiler ve Sevgili Kardeşlerim;

Artık, eski Türkiye yok, liderimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde, ekonomisiyle, bilimiyle, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirdiği atılımlarla, büyük Devlet yatırımlarıyla, Büyük Türkiye 2023, 2053 ve 2071 Hedefleri yönünde hızla ilerliyor ve bu ilerleyişi Rabbimin izniyle kimse durduramayacak, bu al bayrak ebedi dalgalanacaktır. Türk Milletinin vatan ve bayrak sevdasını, en güzel ifade eden şairlerimizden, Arif Nihat Asya’nın, adeta bir sevgiliye seslenircesine dile getirdiği gibi;

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim;
Yeryüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!

Bu vesileyle, ilk Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde, Yeni Türkiye, başta ülkemiz olmak üzere, İslam coğrafyasına ve tüm mazlumlara hayırlar getirsin Allahım. Bizlere 15 Temmuz gibi bir ihanet gecesi daha yaşatma Allahım. Bir daha hainlere fırsat verme Allahım. Minarelerimizi ezansız bırakma Allahım. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma, Allahım. Büyük ve Güçlü Türkiye için, tüm mazlumların kurtuluşu için bugünlerimizi hayırlara vesile eyle Allahım. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz” dedi.

Programda Başkanımızın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. 15 Temmuz Şehitleri konulu, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesini müteakiben 15 Temmuz Anı Defteri imzalandı. Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri ve Grup Mavi Düş Konseri ile devam eden program saat 00,13’de eş zamanlı olarak tüm camilerden selaların okunmasıyla son buldu.

15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin de yer aldığı programda Belediyemiz tüm katılımcılara yemek ikramında bulundu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen programlara, Yenişehir Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, İlçe Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Yarbay Fatih Yılmaz ÇELİK, Yenişehir Cumhuriyet Savcısı Veysi OKTAY, AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL ve İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyelerimiz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Arif EREN, Belediye Başkan Yardımcılarımız, STK Başkan ve yöneticileri, muhtarlar, gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık