15 Sokakta Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor

İnegöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Alanyurt Yeni Mahallede 15 sokakta sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 3 kilometrelik sathi kaplamanın yapılacağı çalışmanın bayrama yetiştirilmesi için yoğun mesai harcanıyor. Şehrin dört bir yanında daha modern bir İnegöl oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kurban bayramı öncesi çalışmalara hız verdi. Devam eden çalışmaların bayrama yetiştirilmesi için yoğun efor harcanırken, Yeni Mahallede 15 sokakta başlatılan sathi kaplama uygulamasının da bayrama yetişeceği açıklandı. HER FIRSATTA SAHADA OLMAYA ÇALIŞIYORUZBelediye Başkanı Alper Taban, toplamda 3 kilometre uzunluktaki 15 sokağın sathi kaplama çalışmalarını bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. İnceleme sırasında açıklamalarda da bulunan Başkan Taban, “Bugün Yeni Mahalledeyiz. Burada ekibimizin başlatmış olduğu sathi kaplama çalışmaları devam ediyor. Bunları bir yerinde görelim istedik. Hem arkadaşlarımızın çalışmalarının incelemesini yapalım hem de burada vatandaşlarımızla hasbihal edip kendilerinin de görüşlerini alalım istiyoruz. Her fırsatta sahada olmaya çalışıyoruz” dedi. 1065 KM2’LİK ALANA HİZMET GÖTÜRÜYORUZYapılaşmanın tamamlanmadığı bölgelerde sıcak asfalt yerine sathi kaplama uygulandığını kaydeden Başkan Taban; “İnegöl’ümüz büyük bir şehir. Toplamda 1065 kilometrekarelik bir alana hizmet ediyoruz. Bildiğiniz gibi beldesi de bir mahalle, köyü de bir mahalle… Her birine ayrı ayrı hizmet götürmemiz gerekiyor. Ancak tabi yapılaşmanın biraz daha yavaş olduğu alanlarda öncelikle sıcak asfalt yerine sathi kaplamayı tercih ediyoruz. Çünkü buralarda yapılaşma devam ediyor. Boş arsalarımız var. Bunların zaman içerisinde inşaat çalışmaları olacak. Bunları da göz önünde bulundurarak, kaynaklarımızı da israf etmeden doğru bir şekilde süreci tamamlamak gerekiyor. Zeminin olgunlaşması ve oturması adına sathi kaplama daha uygun oluyor” diye konuştu. BAYRAMA YETİŞECEKYeni Mahallede yapımı süren 15 sokaktaki sathi kaplamanın bayrama yetişeceğinin müjdesini de veren Taban, “Yeni Mahallede 15 sokağımızda bu çalışmayı bayrama kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı inşallah en güzel şekilde, ayağını çamura bastırmayacak şekilde, tozun toprağın olmadığı bir ortama taşımak istiyoruz. Bunlar tabi zaten belediyemizin asli görevleri arasında sayılabilir ama biz bunları daha öne çekebilir miyiz? Hatta ve hatta yapılaşmanın öncesinde bu işleri tamamlayabilir miyiz? Bunların hesabı içerisindeyiz. Çünkü insanımız hizmetin en iyisini hak ediyor. Yaratılanların en şereflisi, dolayısıyla biz de kendilerine en doğru, en verimli çözümleri, en akıllı çözümleri ve en kaliteli şekilde kendilerine sunmakla mükellefiz. İyi bir ekibimiz var. Bu ekibimizle vatandaşlarımızın öneri ve görüşlerini de toplayarak o bölgedeki sorunları bir bir çözmeye gayret ediyoruz” açıklamalarında bulundu. 15 SOKAĞIN MALİYETİ 250 BİN TLTaban, toplamda 15 sokakta 3 kilometre uzunluğunda sathi kaplama çalışması gerçekleştirildiğini kaydederek; “Burada 5 bin ton PMT serimi yapılacak ve 20 dekar sathi kaplama uygulanmış olacak. 250 bin TL’lik bir bütçesi var burada yapılan işin. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşan kurban bayramını da şimdiden tebrik ediyorum” dedi. HİZMETE GİRMEMİŞ PARKIN OYUNCAKLARINI KIRDILARBaşkan Taban, inceleme sırasında bölgede yeni yapılan ve henüz hizmete alınmamış olan bir çocuk parkında da incelemelerde bulundu. Parktaki çocukları görüp yanlarına giden Taban, henüz hizmete alınmamış parkta oyuncakların kırılarak zarar verildiğini gördü. Buna ilişkin de konuşan Taban; “Göreve geleli yaklaşık 9 ay oldu. Bu 9 aylık zaman zarfında yeri geldi asfalt kaplama, yeri geldi bakım, onarım, tadilat, yeri geldi kaldırım ve tretuvar çalışmaları yaptık. Hemen yanımızda yeni bir mahalle parkımız henüz tamamlanmak üzere. Aslında burada üzüldüğümüz bir tabloyla da karşılaştık. Yeni devreye aldığımız bir spor aletinin üzerinde güç gösterisi yapılarak zarar verildiğini gördük. Arkadaşlarımız bunu belki onaracaklar ama işin temizliğinden tutun, bu malzemelerin korunup kollanması adına vatandaşımızın da gayretlerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. DUYARLI ÇOCUKLARA OYUNCAK HEDİYE ETTİBu Vandalizm olayının yaşandığı parkta, yaşları 5 ila 9 arasında değişen 4 çocuğun yerdeki çöpleri toplayarak çöp kovasına attığını da gören Alper Taban, örnek davranışlarından dolayı çocuklara oyuncak hediye etti.

15 Sokakta Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 12:46