solyanreklam
sagreklam

13 Eylül Perşembe günü Erdek ve Bandırma ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın felç ettiği hayat hızlı bir şekilde normale dönmeye başladı.

13 Eylül Perşembe günü Erdek ve Bandırma ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın felç ettiği hayat hızlı bir şekilde normale dönmeye başladı.

13 Eylül Perşembe günü Erdek ve Bandırma ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın felç ettiği hayat hızlı bir şekilde normale dönmeye başladı.
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Bandırma ve Erdek ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerinde önceki gün metrekareye 147 kg yağmur düştü. Şiddetli yağmur sonucu meydana gelen sel felaketinde vatandaşın mağduriyetini önlemek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimler iki ilçede yaraların sarılması için ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

13 Eylül Perşembe günü Erdek ve Bandırma ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın felç ettiği hayat hızlı bir şekilde normale dönmeye başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun talimatlarıyla yoğun yağış öncesinde teyakkuza geçen BASKİ ve İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler her türlü tedbiri alırken; beklenenden fazla miktarda yağan yoğun yağış hayatı durma noktasına getirmişti.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Bandırma ve Erdek’te gündüz saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden; akşam saatlerine doğru şiddetini artıran yağmur nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Bandırma’daki grup amirliğinde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da hazır bulunduğu kriz masası koordinasyon konusunda yoğun çaba sarf ettiler.

BASKİ HALEN DAHA SAHADA

Yaşanan yoğun yağmurdan oluşan mağduriyetin ve sıkıntıların giderilmesi için BASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı 6 adet iş makinası, 3 adet kuka, 2 adet vidanjör, 13 dalgıç pompa, 1 adet 100 lt/sn santrifij pompa, 36 adet Personel ile AFAD, DSİ ve İlçe Belediyelerinin ekipleri ile birlikte teyakkuza geçti ve mağduriyetleri gidermek için yoğun mesai harcadı.

BASKİ’den konuya ilişkin yazılı olarak yapılan açıklamada; “Yaşanan felaketin izleri 14.09.2018 tarihinde günün aydınlanmasıyla gözler önüne serilmiştir. Özellikle Erdek kırsalında kapanan köy yolları, kopan içme suyu hatları ve tıkanan kanalizasyon hatlarına Manyas, Susurluk ve Balıkesir Merkezden sevk edilen ekiplerin de katılması ile gerekli müdahale yapılarak hayatın normale dönmesi sağlanmıştır.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda 12 iş makinesi, 5 kuka, 3 vidanjör, 1 arazöz, 13 adet pompa, 1 adet 100 lt/sn Santrifüj ve yaklaşık 90 personel ile 120 adet muhtelif ev ve iş yerinden su tahliyesi, 128 adet kuka ve vidanjör ile müdahale, 25 adet baca 150 adet yağmur suyu ızgara temizliği ve 20 adet içme suyu arızası yapılarak felaketin izleri temizlenmeye devam etmektedir" denildi.

İTFAİYE 945 İHBARA MÜDÜHALE ETTİ

Metoroloji ve Balıkesir Valiliği tarafından yapılan ihbarları göz önünde bulunduran ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun talimatlarıyla Bandırma ve Erdek bölgesine takviye kuvvet ve ekipman gönderen İtfaiye Daire Başkanlığı sel felaketinde yaraların sarılması için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 945 ihbarın tamamına müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sel basınında 32 araç ve 115 personel ile görev yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın da 13 araç 16 personel ile destek verdiği çalışmalarda yapılan müdahale çalışmaları neticesi araçlarında, evlerinde, işyerlerinde hatta tarlalarında mahsur kalan 700’e  yakın  vatandaşımız Büyükşehir kurtarma ekiplerince güvenli bölgeye alındılar.

Ayrıca İtfaiye ekipleri 88 ayrı adreste 5.400 ton su çekim işlemi gerçekleştirdi. Genel toplamda 112 Acil Çağrı Merkezine 945 ihbar yapılmış, bunların tümüne ekipler tarafından ulaşılarak gerekli müdahaleler gecikmeden gerçekleştirildi.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Yaşanan bu sel felaketi nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak var güçleriyle anında müdahaleler gerçekleştirildiğinin altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bandırma ve Erdek ilçelerinde hayatın normale dönmeye başladığını dile getirerek özetle şunları söyledi; “Yaşanan bu sel felaketi sırasında metrekareye 147 litre yağmur suyu düştü. Bu beklentilerin çok üstünde bir miktardı. Haliyle beklenenden çok daha fazla hasar ile karşılaştık. Bu doğa olayında zarar gören evlerimiz ve işyerlerimiz oldu. Trafiğe kapanan yollar vakit geçirilmeden trafiğe açıldı. Netice itibariyle büyük bir doğa olayı atlattık. Şimdi yaraları sarma zamanı. Ekiplerimiz Perşembe gününden bu yana ara vermeden görevlerine devam ediyorlar. Yaraları sararak hayatı normale döndürmeye başladık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkânları iki ilçemiz için de adeta seferber edildi. Bu üzücü olayda zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için devletimizin tüm kurumları çalışıyor. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık