solyanreklam
sagreklam

12 Yıldız Avrupa Kenti Beşiktaş!

Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şeh...

12 Yıldız Avrupa Kenti Beşiktaş!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Avrupa Konseyi’nin koordine ettiği European Local Democracy Week (ELDW), Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, her yıl; 1985 yılında 15 Ekim’de imzalanan Avrupa Yerel Öz-Yönetimler Bildirgesi'ni hatırlamak üzere düzenleniyor.

Bu hafta kapsamında Avrupa belediyeleri, kendi önceliklerine uyarlanmış hedefli programlar ve faaliyetler geliştirmeye teşvik ediliyor. Etkinliğe katılan belediyelere, Avrupa Komisyonu tarafından AB’nin simgesi olan "12 Yıldızlı Şehir" unvanı veriliyor. Etkinliklerin amacı ise yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek ve desteklemek...

Beşiktaş Belediyesi de 2016 yılının ana teması olan “Kültürel Açıdan Farklı Toplumlarda Birlikte Yaşamak: Saygı, Diyalog, Etkileşim” başlığında etkinlik düzenleyerek 28 ülkenin şehirleriyle aynı anda Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’na dâhil oldu. Belediyemiz, Yerel Yönetimler ve LGBTİ Hakları Paneli’nde, “İstanbul’daki LGBTİ Derneklerinin Yerel Yönetimlerden Beklentisi” oturumunu gerçekleştirerek "12 Yıldızlı Şehir" unvanını almaya hak kazandı.



Sertifika Töreni 30 Ocak’ta Strasbourg’da Gerçekleşti!
30 Ocak 2017 Pazartesi günü Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Koordinasyon Toplantısı ve Sertifika Töreni”ne; Portekiz, Belçika, Fransa, Polonya, Yunanistan, Ukrayna, İsveç, Romanya, Polonya İtalya, İngiltere ve Türkiye’den pek çok kurum, "12 Yıldızlı Şehir" proje sunumlarıyla birlikte katılım sağladı.



Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi T.C. Strazburg Büyükelçisi Erdoğan Şerif İşcan da katılımcılar arasında yer aldı.


Sertifika törenine; Beşiktaş Belediyesi'ni temsilen Meclis Üyesi Sedef Çakmak ve Dış İlişkiler Müdürü Özge Önsen Belen katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık