solyanreklam
sagreklam

10. MİRZAOBA YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ YAPILDI

10. MİRZAOBA YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ YAPILDI

10. MİRZAOBA YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ YAPILDI
  • 03 Temmuz 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi ve Mirzaoba Mahalle Muhtarlığı işbirliği ile düzenlenen “Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği” düzenlenen etkinliklerle gerçekleşti.

Mudanya Belediyesi ve Mirzaoba Mahalle Muhtarlığı işbirliği ile düzenlenen 10’uncu “Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklere Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin yanı sıra belediye başkan yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy ile muhtarlar ile Mirzaoba ve çevre mahallelerden vatandaşlar katıldı. Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Mudanya Tarihi Bandosu’nun konserleriyle devam eden etkinliklerde, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Hak Dansları Topluluğu Master Grubunun Mardin yöresine ait sergilediği oyunlar büyük alkış aldı. Etkinlik sonunda sahne alan Ahmet Bahyan ve ekibi söylediği şarkılar ile şenliğe ayrı bir renk kattı. Yörük türkülerinin de seslendirildiği konser ve sonrasında misafirlere yemek ikramı gerçekleştirildi.  Mirzaoba Mahalle Muhtarı Hakkı Aksoy etkinlikte emeği geçen Mudanya Belediyesi’ne teşekkür ederken,  Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise, güzel geleneklerin yaşatılması adına emek veren herkese teşekkür etti.
“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Mudanya’nın bütün değerlerine sahip çıktıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Her köyümüzün ayrı bir güzelliği ve değeri var. Bizlerde bu değerlere sahip çıkıyoruz” dedi. Çanakkale Savaşları’nda en çok şehit veren köyün Mirzaoba olduğunu da ifade eden Türkyılmaz, tüm şehitlere şükran ve minnetlerini sundu. Her yaptıkları işte kendilerine çelme takmak isteyenlerin olduğuna da dikkat çeken Türkyılmaz, “Bunu asla başaramadılar ve başaramayacaklar. Mudanya’mızın 47 mahallesinde hizmet veriyoruz. Hizmet vermediğimiz bir karış yer yok” dedi. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Mudanya’nın nasıl bir kent olduğunu bütün dünyanın öğrenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, Manş Denizi’nde barış adı altında gerçekleştirecekleri yüzme etkinliğinden de bahsetti. 
“ESKİ OKUL BİNALARI RESTORE EDİLECEK”
Yaptıkları hizmetlerden de bahseden Türkyılmaz, Yıldıztepe Projesi, Taş Mektep Restorasyonu ve Tirilye sahasının kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Köylere söz verdikleri halı sahaların sırasıyla yapılacağını vurgulayan Türkyılmaz, “Kaymakamlığın onayı ile birlikte kendilerine devir edilen köylerdeki kullanılmayan okul binalarının restorasyon çalışmalarını yapacağız. Buralarda düğün salonları, kadınlarımız için biçki dikiş kursları, öğrencilerimiz için kütüphane ve etüt evlerini yapacağız” ifadelerini kullandı.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık