solyanreklam
sagreklam

KABOTAJ BAYRAMI MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

KABOTAJ BAYRAMI MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

KABOTAJ BAYRAMI MUDANYA’DA COŞKU İÇİNDE KUTLANDI
  • 01 Temmuz 2017, Cumartesi 0:00

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yıldönümü Mudanya’da düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Yağlı direk yarışmasında birinci Şaban Danış olurken, Mudanyalı Emin Sezgin günün anısına yüzme etkinliği gerçekleştirdi.

Bu yıl 91’incisi gerçekleşen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mudanya’da düzenlenen etkinlik ve yarışmalar ile coşku içinde kutlandı.  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan bayram kutlamalarına Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkan Vekili Servet Usta, Sahil Güvenlik Komutanı Dnz. Bnb. Alpaslan Baysal, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Hakan Karademir’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Samet Ali Kılıçoğlu, Liman Başkanı Yakup Koca, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Çelenk sunma törenin ardından Mudanya Liman Başkanı Yakup Koca,   günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi. 
SEZGİN’DEN GÜNÜN ANISINA YÜZDÜ
İskele Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından etkinlikler Mudanya Belediye binası önünde devam etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitleri için protokol üyeleri denize çelenk bırakırken, düzenlenen yarışmalar büyük heyecan yarattı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ve DEGAK ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen etkinliklerde 73 yaşındaki İ.Emin Sezgin çifte kayalar mevkiinden tören alanına yaklaşık 3 km’lik bireysel yüzme etkinliği gerçekleştirdi.
YAĞLI DİREK ŞAMPİYONU DEĞİŞTİ
Erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride gerçekleşen 200 metre yüzme yarışlarının ardından Kabotaj Bayramıyla özdeşleşen yağlı direk yarışması yapıldı. Son on altı yıldır yağlı direkten bayrağı kapan Ferdi Tabak bu yıl bayrağı engelli Şaban Danış’a kaptırdı. Büyük bir başarı göstererek yağlı direk ucundaki bayrağı kapan Danış, engellerin aşılacağını bir kez daha göstermiş oldu.  Erkeklerde düzenlenen yüzme yarışında birinci Bartu Aslan, ikinci Alperen Bizimtuna, üçüncü Rıdvan Özsoy olurken, kadınlarda birinci Ada Bozkurt, ikinci Yağmur Denizhan, üçüncü ise Mucize Ceren oldu. Derece giren yarışmacılar ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldılar.     

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık