solyanreklam
sagreklam

1. Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı Gerçekleştiriliyor

1. Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı Gerçekleştiriliyor

1. Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı Gerçekleştiriliyor
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki Açl Toplants'na katld.

Türk Standardlar Enstitüsü Bakanl’ndan Mersin’e gelen 4 kiilik bir tetkik ekibi, Mersin’de 3 gün boyunca incelemelerde bulunacak. Ba Tetkik Görevlisi Meriç Karacan ve tetkik görevlilerinden Reit Özuur, Yavuz Selim Çelebi ve Güven Savrun TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi’nin 1. Gözetim Tetkiki’ni yürütecek.

“Gezegenimizi sorumluluk bilinciyle korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, açl toplantsnda yapt konumasnda Mersin Büyükehir Belediyesi ve MESK olarak, Belediyemize bir kimlik kazandrmak, kurumsallamay salamak, halka en çevreci, en kaliteli hizmeti en ksa  ve kestirme yoldan  maliyeti en düük ekilde verebilmenin gayreti içeresindeyiz. Dolasyla  her geçen gün kaliteye yönelik belgelerimizi arttrmak gayreti  ile çalyoruz. Bugün de geçen yl Belediyemize kazandrdmz Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili belgemizin tetkiki balyor. Tabi evrende dünyann dnda yaanacak her hangi bir gezegen yok. Bu gezegeni herkes üzerine düen sorumluluk bilinciyle korumak ve kollamak mecburiyetinde. Tabi biz Mersin ölçeinde düündüümüz zaman üzerimize düenini yaparak hiç olmasa kendi bölgemizde çevre kirliliini en aza indirgemek, bu bölgede yaayan insanlarn daha salkl bir çevrede yaamas için üzerimize düenleri yapmak gayretindeyiz” dedi.

“Önce biz belediyeden balayacaz, kendi üzerimize düeni yapacaz”

4 yldr Mersin Büyükehir Belediyesi’nde birlikte yol arkadal yaptklarn belirten Bakan Kocamaz, “Dört ylda belediyemizin kat ettii mesafe hiçbir ekilde küçümsenemez. Ama yeterli mi dersek ebetteki yeterli deil. Maalesef doay katleden insanlarn kendisi önce insanlara eitim vererek bu çevre kirliliine yönelik duyarllklarn artrmak, dier taraftan da yerel yönetim olarak her zaman halkmza öncü olmak, bizden kaynaklanabilecek ya da kentte yaayan insanlardan, iletmelerden kaynaklanan çevre kirliini azaltmak ve yok etmek mecburiyetindeyiz. Zaman zaman belediye olarak gerek denizden, gerek havadan, gerekse de bizzat yerinde incelemelerde vatandalarn ikâyetlerini de dikkate alarak bu kirliliklerle mücadele ediyoruz. Ama bir Fransz Atasözü’nde olduu gibi herkes kendi evinin önünü temizlerse belediyeye i kalmaz. Önce biz belediyeden balayacaz. Kendi üzerimize düeni yapacaz. Tabi üzerimize düenleri yapmadan bakalarndan bu çevre kirliliine kar duyarllk bekleyemeyiz. Önce sen kendine bak derler. te bizde önce kendine bak dedirtmemek için bu gayreti güdüyoruz. nallah bu deerlendirme ve tetkik neticesinde doru yolda olduumuz bir kere daha tescil edilmi olur. Ben imdiden bu tetkikin belediyemiz açsndan olumlu geçmesini umuyorum ve tetkik için gelen arkadalara da baarlar diliyorum” eklinde konutu.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi nedir?

Tarm, ticareti, turizmi, sanayisi, ulam, serbest bölgesi ve liman ile Türkiye’nin ve Ortadou’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olan Mersin’in youn nüfus hareketleri ve sektörel faaliyetler sonucunda önemli çevre sorunlar ile kar karya olduunun farknda olan Mersin Büyükehir Belediyesi, iletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararlarn sistematik bir ekilde azaltlmas ve mümkün ise ortadan kaldrlabilmesi için Çevre Yönetim Sistemi’ni gelitirdi. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, özünde doal kaynak kullanmnn azaltlmas, topraa, suya, havaya verilen zararlarn minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabannda kurulan bir yönetim modeli. Bu çerçevede yaplan çalmalar sonucunda 2017 ylnda kurulan ve Türk Standardlar Enstitüsü tarafndan belgelendirilen TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin 1. Gözetim Tetkiki 26-27-28 Haziran tarihleri arasnda gerçekletiriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık