KOMK-İ MEŞHUR (DÜMBÜLLÜ) ADLI TİYATRO OYUNU MUDANYALILAR’LA BULUŞTU

• 29 Haziran 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Nokta Tiyatrosu’nun sahnelediği “Komik-i Meşhur (Dümbüllü)” adlı tiyatro oyunu, Tirilye Kordon Boyu ve Mudanya Mütareke Meydanı’nda sahnelendi.

Mudanya ve Tirilye’de sahnelenen ve çok sayıda Mudanyalının büyük ilgi gösterdiği “Komik-i Meşhur (Dümbüllü)” adlı tiyatro oyun, büyük alkış aldı. Etkinliğe, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Kızı Zeynep Türkyılmaz ile Oğlu Ata Türkyılmaz ve çok sayıda Mudanyalı hemşerimiz katıldı. Ünlü tiyatro oyuncusu Abdullah Şahin’in yönetmenliğinde sahnelenen oyunda birçok ünlü oyuncu rol aldı. Abdullah Şahin, Çiğdem Tunç, Bora Gencer, Sema Aras ve Öykü Yiğit’in rol aldıkları tiyatro oyununda, doğaçlama bir mizah türü sayılan tuluat tiyatrosunun ülkemiz topraklarına kök salmış en büyük ustalarından İsmail Hakkı Dümbüllü'nün hayatı ve tiyatroya olan tutkusu anlatıldı. İzleyiciyi çoğu zaman güldüren ve bazen de duygulandıran oyunun sonunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, oyunculara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Mudanya’nın dünya üzerinde “barışın ve kardeşliğin başkenti” ünvanını hak eden çok az kentten biri olduğunu anlatan Türkyılmaz, sanata ve sanatçıya da büyük önem verdiklerini ve bu etkinliklerin artık Mudanya’da çok daha fazla yer alacağını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, bu yıl Mütareke Şenlikleri’nin çok daha görkemli geçeceğinin de müjdesini verdi.