solyanreklam
sagreklam

Bursa'nın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız

Bursa'nın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız

Bursa'nın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız
  • 06 Ocak 2019, Pazar 12:30
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Türkiye, Otel, Lokanta, Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) Bursa Şubesi''nin 2. Genel Kurulu'na katıldı.  Gönlüferah Otel’de yapılan genel kurulda Mustafa Bozbey, Bursa’da turizmin geliştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. 
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelikile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı genel kurulda konuşma yapan Mustafa Bozbey, Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için neler yapılması gerektiğini anlattı. 
Bursa'nın turizm alanında yeteri kadar tanıtılmadığına dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: “Bursa, çok önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Ancak, Türkiye’nin yaklaşık 40 milyar dolar olan turizm girdisinden Bursa’nın aldığı pay 166 milyon lira. Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini düşündüğümüzde bu çok düşük bir rakam. Bu durum otelleri de çalışanlarını da etkiliyor. Bursa’da turizmin geliştirilmesi için yapılacak çok şey var.  Öncelikle Bursa’nın bütün turizm değerlerini, kültürel ve turizm mirasını ortaya çıkararak, turizm elçilerine ve otellere bir sunum yapılmalı. İşte o zaman kentimizde yüzde 1,7 olan gecelik konaklama oranı, belki yüzde 2,5-3’e çıkabilir. Eğer biz Bursa’da gecelik konaklama oranlarını artıramazsak, o zaman TOLEYİS üyelerinin gelirlerini de artıramayız.” 

“BURSA’NIN DEĞERLERİNİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ”
Bursa’da bir çok önemli değeri, kentte yaşayanların bile bilmediğini söyleyen Bozbey, “Bizim mevlidimizi yazan Süleyman Çelebi’nin  Ulu Camii’nin imamı olduğunu bilen var mı? Ulu Camii’de Süleyman Çelebi’nin ismi var mı? Buraya gelen turistlere biz neden bunu sunamıyoruz. Bunun gibi açığa çıkmamış bir çok değerimiz var. İşte bu değerleri biz Bursa’da açığa çıkarmak zorundayız. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunun gibi aklınıza gelmeyen o kadar çok değerimiz var ki. İnanın 40 milyar dolardan gelecek pay, daha fazlasına çıkabilir. O zaman Bursa’nın esnafı kazançlı çıkar. Sendika üyelerimizin gelir artışı, yaşam standartları yükselir. Otellerimiz dolu olur ve lokantalarımız çalışır. Onun için turizm konusunda yeni çalışmalar yapmak zorundayız. Bunu yapacağız ve bunu başardığımızda göreceksiniz ki Bursa’nın iç ve dış turizmden aldığı pay artacak” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık