solyanreklam
sagreklam

KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU MUDANYA’YI SARDI

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü, Mudanya Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da gurur ve minnetle kutlandı.

KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU MUDANYA’YI SARDI
  • 14 Eylül 2018, Cuma 9:04

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü, Mudanya Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da gurur ve minnetle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin coşkusu, tüm Mudanya’yı sardı.

Bundan tam 96 yıl önce, Türk askerleri büyük bir mücalenin ardından 12 Eylül 1922’de düşman askerlerini Mudanya topraklarından çıkarmıştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin sonuçlarından biri olan Mudanya’nın Kurtuluşu, 96 yıl sonra aynı gurur ve coşkuyla kutlandı.  Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ünlü sanatçı Suavi, Mudanyalılarla bir araya geldi. Genç yaşlı yüzlerce Mudanyalı, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı. Konser sonunda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bugün Mudanya, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olarak sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bilinen bir kent olmuştur. Mudanya’mızın adını bütün dünyaya duyurmak için Mudanya’dan haykırdığımız sonsuza dek barış sözünü daha da yükseltmek için çalışıyoruz.  Biz hizmet ettikçe birileri çatlıyor, patlıyor. Bu başkanın kapısı yok. Kimseyi ötekileştirmez, bu başkan bütün insanların kardeşliğini canı pahasına savunur. Bu 68 kuşağının, 78 kuşağının, Kuvayı Milliye’nin, bu ülkenin tam bağımsızlığını savunanların, gözünü kırpmadan canını verenlerin, verecek olanların düşüncesidir. Bu toprakları bize vatan olarak emanet eden Mustafa Kemal’imiz, İsmet İnönü’müz, Mudanyalı Şükrü Çavuşu’muz ve isimsiz kahramanlara bir kez daha  minnetlerimizi sunuyoruz. Mudanya’mızın 96. Kurtuluş Günü kutlu olsun” dedi.  

Başkan Hayri Türkyılmaz konserin sonunda sevilen sanatçı Suavi’ye çiçek vererek teşekkür etti. Suavi, Mütareke Meydanı’nda düzenlenen konserini “Tükenme” isimli şarkısını çocuklarla birlikte söyleyerek bitirdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık