solyanreklam
sagreklam

İBB 11 YAŞÜSTÜ LİSANSLI YÜZÜCÜLERE HAVUZLARINI AÇIYOR

İBB, dört tesisinde bulunan olimpik yüzme havuzlarını, 11 yaş üstü lisanslı yüzücülere açıyor. Özel salonlarda ve bir kısmı standartları karşılamayan tesislerde antrenman yapmak durumunda kalan yüzücüler, İBB’nin desteğiyle branşlarına en uygun alanlarda turnuvalara hazırlanacak.

İBB 11 YAŞÜSTÜ LİSANSLI YÜZÜCÜLERE HAVUZLARINI AÇIYOR
  • 24 Temmuz 2020, Cuma 12:07

İBB, dört tesisinde bulunan olimpik yüzme havuzlarını, 11 yaş üstü lisanslı yüzücülere açıyor. Özel salonlarda ve bir kısmı standartları karşılamayan tesislerde antrenman yapmak durumunda kalan yüzücüler, İBB’nin desteğiyle branşlarına en uygun alanlarda turnuvalara hazırlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Spor İstanbul, dört tesisindeki olimpik yüzme havuzlarını, 11 yaş üstü lisanslı yüzücülere açıyor. İBB’nin ülke sporuna katkı sunmak için hizmete sunduğu yeni uygulama, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı. İBB Fatih Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısına, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, İBB Spor Kulübü Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu ve Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın katıldı. Açılışta konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, hizmete girecek tesislerin Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi, Ümraniye Çakmak Yüzme Havuzu, Fatih Spor Kompleksi ve Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle havuzların boş kaldığını belirten Onur, İBB Bilim Kurulu görüşlerine göre hareket ettiklerini ve halkın kullanımına uygun olması açısından açılışı Ağustos ayının sonuna bıraktıklarını anlattı. Onur, açıklamasını şöyle dürdürdü:

“Yüzücülerimizin bu arayı kapatmaları için Ağustos ayı sonuna kadar 11 yaş üstü lisanslı ve A grubu sporcularımızın kullanımına dört tesisimizi açıyoruz. Burada Yüzme Federasyonu ile de güzel bir işbirliği yaptık. 14 yıl sonra tekrar bu güzel havuzlarda yüzücülerimizi misafir edecek ve performanslarına katkı sağlayacak olmak bizi ayrıca heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Onur’un ardından söz alan İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk ise, “Biz İstanbul'da İBB olarak Gençlik Spor Müdürlüğü, Spor İstanbul ve İBB Spor Kulübü üçgeni üzerinde, spor adına başarılı bir koordinasyon ile bütün gayretlerimizi gösteriyoruz. Bu istikamette, bugün Spor İstanbul'un işletmiş olduğu tesislerimizdeki havuzlarımızda, kulüplerle ve federasyonumuzla birlikte bir organizasyonun altına imzamızı atıyoruz. Hedefimiz, hem dikey hem de yatay anlamda sporcu yetiştirilmesine ve halkın yüzme sporuna daha yaygın bir şekilde dâhil olmasına katkı göstermek” şeklinde konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi yüzmede en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, “6 adet olimpiyat A, 42 adet olimpiyat B barajımız var. İnşallah Tokyo’ya ülkemize yakışır şekilde gideceğiz. Artık yüzme gelişiyor, yüzme büyüyor. İBB, ülkemizin sınırları içerisindeki tesislerin aktif kullanılması için öncülük başlattı. Huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu havuzlardan Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatta bizleri temsil eden çocuklarımız çıkacak”ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık