solyanreklam
sagreklam

BAŞKENT 'HAREKETE' HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen "Avrupa Hareketlilik Haftası" için hazırlıklarını tamamladı.

BAŞKENT 'HAREKETE' HAZIR
  • 15 Eylül 2020, Salı 13:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftasıiçin hazırlıklarını tamamladı. Pandemi nedeniyle etkinliklerin online olarak yapılacağı haftanın açılış toplantısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından 16 Eylül Çarşamba günü yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Avrupa Hareketlilik Haftası"nda 7 gün sürecek bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Pandemi nedeniyle çalıştay, eğitim, söyleşi ve seminerlerin online olarak yapılacağı etkinlikler 16 Eylül Çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından haftanın amacını ve kapsamını belirten basın açıklamasıyla başlayacak.

BAŞKENTLİLER İŞE BİSİKLETLE GİDECEK

48 ülkeden iki bin 30 kentin katılacağı Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olacak. Hafta boyunca sıfır emisyona ve şehir içinde toplu taşıma ile bisikletkullanılmasına dikkat çekmek için "Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Çalıştayı", "Güvenli Bisiklet Sürüşü Eğitimi", "Ulaşımda Bisiklet Kullanmanın Faydaları" ve "Sağlıklı Adımlar ve Pedallar Söyleşisi" düzenlenecek.

Başkentli gönüllü bisikletseverler de, 21 Eylül Pazartesi günü "İşe Bisikletle Gidiyorum- Bike To Work" etkinliğiyle iş yerlerine bisikletle gidecekler. Yolda çekecekleri fotoğraf ve kısa videoları"#isebisikletlegidiyorum-#biketowork" hastaglerine gönderecek Başkentli bisikletseverlerin görüntüleri, Büyükşehir Belediyesine ait web sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ve Kent Ekranlarında yayınlanacak.

Haftanın Programı ise şöyle:

16 Eylül Çarşamba"Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ın Basın Açıklaması"

17 Eylül Perşembe"Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Çalıştayı"

18 Eylül Cuma"Sağlıklı Adımlar ve Pedallar Söyleşisi"

19 Eylül Cumartesi"Güvenli Bisiklet Sürüşü Eğitimi"

20 Eylül Pazar"Ulaşımda Bisiklet Kullanmanın Faydaları"

21 Eylül Pazartesi"İşe Bisikletle Gidiyorum-Bike To Work Etkinliği"

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık