solyanreklam
sagreklam

Başkan Aktaş, ''Ova ilçelerine dev altyapı hizmeti geliyor''

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçe ziyaretlerinde Avrupa Yatırım Bankası’nın 150 milyon Euro’luk kredisinin onaylandığını belirterek, her iki ilçede de altyapının sil baştan yenileneceğini müjdeledi.

Başkan Aktaş, ''Ova ilçelerine  dev altyapı hizmeti geliyor''
  • 08 Aralık 2017, Cuma 17:16

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçe ziyaretlerinde Avrupa Yatırım Bankası’nın 150 milyon Euro’luk kredisinin onaylandığını belirterek, her iki ilçede de altyapının sil baştan yenileneceğini müjdeledi. Altyapı çalışmalarının ilçede sosyal yaşamı olumsuz etkilemeden bir plan dahilinde süratle hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Aktaş, “Talepler çok, kaynaklar sınırlı. Bunun için projelerde aciliyete önem vereceğiz.  Yapacağımız iş 1 kişiyi mi, 10 kişiyi mi, bir mahalleyi mi yoksa ilçeyi mi ilgilendiriyor, buna göre hareket edeceğiz” dedi.

Bir taraftan Bursa’da muhtarlar, gençler, üniversite öğrencileri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelip, istişare yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, diğer taraftan da ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Yenişehir, İznik, Nilüfer ve Mudanya’nın ardından Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerini de ziyaret eden Başkan Aktaş, her iki ilçede de devam eden ve 2018 yılında yapılması planlanan yatırımları masaya yatırdı.

Altyapı sil baştan yenileniyor

Başkan Aktaş’ın ova ilçelerinde ilk durağı Mustafakemalpaşa oldu. Belediye binası önünde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından karşılanan Başkan Aktaş, daha sonra meclis salonundaki toplantıya katıldı. Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı ve AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Aktaş, imkanlar dahilinde ilçede yaşam kalitesini daha da yükseğe çıkarmak için gereken tüm çalışmaların yapılacağını söyledi. Bütçe gerçekliğini de düşünerek, başlanmış projelerin tamamlanacağını, bazı projelerde ise revizyona gidileceğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu arada Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerimizin altyapısı için büyük önem taşıyan Avrupa Yatırım Bankası kredisi onaylandı. Mustafakemalpaşa ilçemize zarar veren bir çalışma olmaması için plan dahilinde, sosyal yaşamı olumsuz etkilemeden çalışmaları bir an önce başlatacağız. Mustafakemalpaşa ilçemizin 40 yıldır beklediği altyapı sorunu böylelikle çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Ocak ayı içinde sözleşmesi imzalanacak 150 milyon Euro’luk Avrupa Yatırım Bankası kredisi ile Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları sil baştan yenilecek.

Bursa’ya hizmet etmenin büyük bir onur aynı zamanda da önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “Beklenti ve talepler çok, ancak kaynağımız sınırlı. Bunun için projelerde aciliyete önem vereceğiz.  Yapacağımız iş 1 kişiyi mi, 10 kişiyi mi, bir mahalleyi mi yoksa ilçeyi mi ilgilendiriyor, buna göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

Şikayet etmeye hakkımız yok

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yüzölçümü itibariyle Bursa’nın en büyük ilçesi olan Mustafakemalpaşa’da 131 mahalle bulunduğunu ve tüm bu mahallelere hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. İlçeye yapılan yatırımlarda 2009 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetten destek aldıklarını hatırlatan Kurtulan, “Ancak 40 yıldır altyapısı ötelenen bir ilçe devraldık. Bu sorunların 40 günde biteceğini düşünenlere Allah akıl fikir versin. Bizim şikayet etmeye hakkımız yok. Önemli projeleri gerçekleştirmek ve problemleri çözmek zorundayız. Ben hem ziyaretleri hem de bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra verecekleri destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hızlı koşmamız lazım

Mustafakemalpaşa’nın ardından Karacabey ilçesine geçen Başkan Aktaş, burada da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti. Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve AK Parti ilçe Başkanı Murat Erol’un da katıldığı ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey projeleri ele alındı. Mustafakemalpaşa ilçesinde olduğu gibi Karacabey ilçesinde altyapı çalışmalarına kısa sürede başlanacağını ve kesinlikle ilçedeki sosyal yaşamın olumsuz etkilenmeyeceğini ifade eden Başkan Aktaş, yerel seçimlere kadar önlerinde 16 aylık bir süre olduğunu, bu nedenle hızlı koşmaları gerektiğini hatırlattı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen asla ümitsizlik içinde olmadıklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Heyecanlıyız ve gayretliyiz. İmkanlarımız ölçüsünde acil olan işlerden başlayarak devraldığımız çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için gayret göstereceğiz. Karacabey’de de güç birliği içinde inşallah kısa zamanda güzel işleri başarmış olacağız” dedi.

Tecrübe büyük avantaj

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üç dönem ilçe belediye başkanlığı yapmış olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Başkan Aktaş’ın, ilçe belediyelerinin yaşadığı sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Özkan, “Başkanımızın heyecanı ve vizyonu ile bu süreci çok iyi götüreceğine inanıyorum. Bizim de Karacabey olarak kendilerinden bir takım isteklerimiz ve beklentilerimiz var. Bunları istişare ettik. Hem Büyükşehir Belediyemizin hem de bizim yapacağımız çalışmalarla yaşam kalitesinin her gün arttığını birlikte göreceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT VIDEO



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık