solyanreklam
sagreklam

Başkan Ercan Çimen, kadın esnafları ağırladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane iş dünyasının kadın esnafları ve ildeki kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcilerini ağırladı.

Başkan Ercan Çimen, kadın esnafları ağırladı.
  • 16 Aralık 2017, Cumartesi 9:25

Sema Doğan Parkında Gümüşhane’deki kadın esnafların karşılaştığı sorunlar ile Belediye’nin yapmış olduğu çalışmaların konuşulduğu kahvaltılı toplantıya Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Gümüşhane’deki kadın esnaflar ile Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.

Gümüşhane Belediyesinin il merkezinde yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Çimen, “Gümüşhane’de girişimci kadınlar yaptıklarıyla şehrin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Gelişmiş bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri etkinlik alanlarının genişletilmesi eğitim, ekonomi, istihdam, sağlık, siyaset ve benzeri alanlarda eşit fırsat ve imkânlardan faydalanabiliyor olmalarına her zaman destek olacağız” dedi.  

Toplantıda konuşan Vali Memiş ise, “Değerli hanımefendiler Gümüşhane’de geçen sene böyle bir mekân yoktu. Buranın pozitif bir enerjisi var. Şuan bu mekân beş yıldızlı bir tesis oldu. Sema Doğan Parkı sadece Gümüşhane’ye yapılmadı. Aynı zamanda Kelkit’e Şiran’a Torul’a Köseye ve Kürtüne yapıldı. Çünkü burası İl merkezi. Bu şehirde önünde fotoğraf çektireceğiniz mimari güzelliğe sahip bir bina var mı? Şehirdeki kamu binalarına baktığınızda bana bir tane yeterli kamu yapısı gösterin. Gümüşhane şehir merkezi kadar sahipsiz bir yer görmedim. Beni sorgulayın, Vekillerimize Belediye Başkanımıza bana hesap sorun. Biz yaptığımız işte sizlerle beraber kendimize güveniyoruz. Kamu kaynağını çarçur etmiyoruz. Bir lira ile 5 liralık iş yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Şehri cazibe merkezi kılan onun kültürü, sanatı, geleneği, tarihi ve insanıyla görünür olmasıdır” diyen Vali Memiş, “Bu şehirde yaşayan okuyan, yazan insanlar sokağa sahip çıkın. Bunu tüm kamu görevlilerine söylüyorum. Bir şehri, bir kenti belediye güzelleştirir, büyütür ve geliştirir. Vatandaşımızın yüksek standartta hizmete ihtiyacı var. Üniversiteye gözümüz gibi bakacağız.20 bin üniversite öğrencisini 30 bine çıkaracağız. Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerini Gümüşhane’ye bağlayacağız. Nüfusu 100 bine çıkaracağız. Şehrimizle gurur duyun. Türkiye’nin en güvenli iliyiz. Gurur duyacağımız özelliklerimiz var. Ama sosyal anlamda eksiklerimiz var. Marka değerimiz olsun, markalar bu kente gelsin. Kadınlarımız her sektörde yönetici olsun ve o zaman daha çok görünür olursunuz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek İstişareli hareket edeceğiz. Parolamız; kimseye imrenmeyen bir Gümüşhane, millet bize imrensin kimseye imrenecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık