solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR DUMLU ŞEHİTLERİ İÇİN ANIT YAPTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte 1966 yılındaki elim bir kaza sonucu Hakk’a yürüyen Dumlu Şehitleri’ni şehadetlerinin 52. sene-i devriyesinde Şehitlik Anıtı yaparak andı.

BÜYÜKŞEHİR DUMLU ŞEHİTLERİ İÇİN ANIT YAPTI
  • 11 Aralık 2018, Salı 11:50

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte 1966 yılındaki elim bir kaza sonucu Hakk’a yürüyen Dumlu Şehitleri’ni şehadetlerinin 52. sene-i devriyesinde Şehitlik Anıtı yaparak andı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Dumlu Mahallesi’nde düzenlenen Dumlu Şehitlik Anıtı açılış programında, 7 Aralık 1966 yılında Erzurum’un o dönem Dumlu beldesine bağlı Yeşildere Köyü’ndeki 51’nci Tümen’in 247. Piyade Alayı’nda çıkan yangında şehit olan 65 Mehmetçik, vefatlarının yıldönümünde anıldı. Törene Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, askeri ve idari erkân, protokol üyeleri ve Dumlu Şehitleri’nin aileleri katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı. Sekmen, şunları kaydetti: “Kutsal bildiğimiz değerleri korumak için savaşırken şehit olmak bir Müslüman için en büyük mertebedir. Rabbimizin, ‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar Rableri katında diridirler’ ayeti kerimesi, şehitlik mertebesinin önemini bizlere anlatmaktadır. Bugün sahip olduğumuz ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşadığımız bu yurt, üzerinde özgürce gezindiğimiz bu topraklar, yüz binlerce şehidin kanlarıyla vatanlaştırılmıştır. İşte bu şiarla hareket eden bizler şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya, milli ve manevi değerlerimizi yarınlarımıza aktarmaya devam ediyoruz. Bugün burada 1966 yılındaki elim bir kaza sonucu Hakk’a yürüyen Dumlu Şehitleri’mizi şehadetlerinin 52. sene-i devriyesinde anmak için sizlerle birlikteyiz.”

 

“ŞEHİTLERİMİZ BU ŞANLI OVANIN KAHRAMANLIK MÜHRÜDÜR”

Başkan Mehmet Sekmen, 7 Aralık gecesini şöyle anlattı: “Bilindiği gibi 7 Aralık 1966 yılının Çarşamba gecesinde, saat: 23.35’te Erzurum’un Dumlu beldesine bağlı Yeşildere Köyü’nde 51’nci Tümen’in 247. Piyade Alayı’nda 65 Mehmetçiğimiz, yanarak şehit olmuş, 27 askerimiz de yaralanmıştı. Hafızalarımızda acısı halen daha dinmeyen bu facia karargâh bölüğü koğuşunda yaşandı. Aşırı soğuklardan korunmak amacıyla barakadaki soba benzinle tutuşturulmak istenmiş ve bu sırada benzin bidonu infilak etmişti. Bu elim kaza sonucu vatani görevlerini Erzurum’da yapan 65 Mehmetçiğimiz yanarak şehit oldu. Antalyalı Mehmet Akkale, Hakkarili Hasan Açar, Adanalı İbrahim Fikirci, Bursalı İsmail Bayrak, Maraşlı Mehmet Özpınar, Oflu İsmail Berber ve daha ismini sayamadığımız nice fidan yiğitlerimiz, tarihte nice kahramanlık destanını yazan şehitlerimizle birlikte bu şanlı ovanın bağrında, bu vatan coğrafyasında ebedi istirahatgahlarına tevdi edildi. Vatan şairi Cenap Şehabeddin ‘Çok yaşamak elimizde değil fakat adımızı çok yaşatmak elimizdedir’ diyor. Bizler de şehitlerimizin, kahramanlarımızın, Mehmetçiklerimizin aziz hatıralarını yaşatmak adına 65 yiğidimizin isimlerini şehadetlerinin sene-i devriyesinde ölümsüzleştirmek adına Dumlu Şehitlik Anıtı’nı inşa ettik. Vatan toprağının bağrında yatan Mehmetçiklerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 52’nci sene-i devriyesinde rahmet ve şükranla yad ediyorum.” Konuşmaların ardından Dumlu Şehitlik Anıtı açıldı, Mehmetçiklerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Törende Samsun Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mümine Ersin, Başkan Sekmen’e Dumlu Şehitleri adına plaket verdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık