solyanreklam
sagreklam

“Balıkesir Çocuk Sanat Festivali” ile çoştu

"Balıkesir Çocuk Sanat Festivali" etkinliklere merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan binlerce çocuk katıldı. Daha önce deneyimlemedikleri birçok etkinliğe katılma fırsatı yakalayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

“Balıkesir Çocuk Sanat Festivali” ile çoştu
  • 29 Nisan 2019, Pazartesi 14:35

"Balıkesir Çocuk Sanat Festivali" 26 Nisan Cuma günü sona erdi. Festivale; merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan binlerce çocuk katıldı. Daha önce deneyimlemedikleri birçok etkinliğe katılma fırsatı yakalayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

Balıkesir'de; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, hemen ardından başlayan Çocuk Sanat Festivali ile devam etti. Avlu Kongre Merkezi'nde; 24 Nisan Çarşamba günü birbirinden güzel etkinliklerle kapılarını aralayan festival, 26 Nisan Cuma günü aynı coşkuyla kapanışını yaptı.

EĞİTİCİ ATÖLYELER OLUŞTURULDU

Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında gerçekleşen festival, üç gün boyunca merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan binlerce çocuğu ağırladı. Etkinlik alanında oluşturulan atölyelerde; çocuklar, öğretmenler eşliğinde; origami, ebru, taş boyama, heykel, kukla, çini, resim, maske, maket ve oyuncak yapımını öğrenerek pantomim, drama ve fotoğrafçılıkla ilgili de bilgiler edindi.

ÇOCUKLAR UNUTAMAYACAKLARI ANLAR YAŞADI

Çocuklar, festival kapsamında; "Yeteneksizsiniz Türkiye" adlı televizyon programının 2016 yılı şampiyonu "Hayatın Ritmini Yakala" grubunun ritim gösterisini, "Yeteneksizsiniz Türkiye" programı 2018 yılı finalistlerinden Çiğdem Dağtekin'in "Kukla Marmelat" gösterisini, "Başka Bir Bremen Mızıkacıları Hikayesi" kukla tiyatrosunu, "Sihirbaz Sabata" illüzyon gösterisini, "Mimdo'nun Aradığı" pantomim tiyatrosunu, "Kibarlık Gölge oyunu" gölge tiyatrosunu izleme şansı yakaladı.

Aynı zamanda gün boyu devam eden müzikli danslı gösterilere de katılan çocuklar, unutamayacakları anlar yaşadı.

EBEVEYNLER SÖYLEŞİLERE İLGİ GÖSTERDİ

Eğlenceli etkinliklerin yanı sıra; hem çocuklar hem de ebeveynler için eğitici ve öğretici etkinliklerin de gerçekleştirildiği festivalde; Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu "Çocukları Sanal Dünyadan Korumanın Yolları", Klinik Psikolog İpek Gökozan "Çocuk Psikolojisi", Eğitimci Müjdat Ataman "Öğrenme Yolculuğunda, Öğretmen Rolü Üzerine Konuşmalar" konulu söyleşiler gerçekleştirdi. Söyleşilere; anne, babalar ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

Festival boyunca çocuklara, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından; kumanya, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık