Diyarbakır'da Müzik günleri yoğun ilgi görüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konservatuarı Müzik Günleri adı altında bu yıl ilkini düzenlediği, dengbej dinletisinden batı formlarının icra edildiği müziğe çok farklı grupların sahne alma şansı yakaladığı organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır'da Müzik günleri yoğun ilgi görüyor
  • 08 Şubat 2019, Cuma 12:10

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, bu yıl ilkini düzenlediği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kent Konservatuarı Müzik Günleri 4’üncü gününü geride bıraktı. Dengbej dinletisinden batı formlarının icra edildiği müziğe birbirinden farklı grupların sahne aldığı organizasyonun 4’üncü gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı, Tigris Oda Orkestrası ve Çit Viola Sound ekipleri müzikseverlerin karşısına çıktı.

İzleyiciler müzisyenlere eşlik etti

Yoğun ilgiden dolayı birçok kişi salon dışında kaldığı Kent Konservatuarı Müzik Günleri’nde ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı “Her Ses Çok Sesli Koro ve Solo Konseri” başlığında dinleyiciyle buluştu. Yöresel, Türk halk ve çağdaş müziğinden örnekler seslendiren gruba zaman zaman izleyicilerde eşlik etti.

Tigris Oda Orkestrası 8 parça seslendirdi

Verilen 20 dakikalık aranın ardından Tigris Oda Orkestrası sahne aldı. Dinletiden önce grubun icra ettiği müzik, ne zaman kurulduğu ve gerçekleştirdikleri konserler hakkında müzikseverlere bilgiler verildi. Şefliğini Serhat Atalay’ın üstlendiği ve toplam 19 müzisyenin yer aldığı Tigris Oda Orkestrası batı müziğinden 8 parçayı izleyicinin beğenisine sundu. Orkestranın özellikle popüler dizi Game Of Thrones müziği büyük ilgi gördü.

Kent Konservatuarı Müzik Günleri 4’üncü gününün kapanışı Çit Viola Sound’un XV.Yüzyıldan Günümüze Anlatımı Yoğun Deyişler konseri ile son buldu.Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Tigris Oda Orkestrası’na plaket takdim ederken,diğer sahne alan gruplara çiçek verdi.

4 Şubat’ta Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu ve Grup Nostalji’nin dinletileriyle başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı Müzik Günleri,8 Şubat’ta Denbej Dinletisi, Zeybek-Us Akademi, Büyükşehir Belediyesi Def Topluluğu konserleriyle ve Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle sona erecek.