solyanreklam
sagreklam

Pazarcı Esnafına Milyonluk Müjde

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, esnafa yeni pazar yeri müjdesini verdi.

Pazarcı Esnafına Milyonluk Müjde
  • 16 Ocak 2018, Salı 22:34

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, esnafa yeni pazar yeri müjdesini verdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Hamidiye Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde pazartesi günleri kurulan pazarın daha modern ve kullanışlı bir alana taşınması için uzun süredir devam eden proje çalışmalarını tamamlandı. Sebzeciler ve Meyveciler Odası'nın 32. Olağan Kongresi'ne katılarak pazarcı esnafına müjdeyi veren Başkan Sadi Kurtulan, Yunus Emre Mahallesi Rüştiye Caddesi'ndeki 5 bin m2'lik parsel alanında uygulanacak yeni pazar yeri projesi için kamulaştırma işlemlerinin ardından ihalenin de sonuçlandığıı söyledi. 

11 milyonluk ihale

Yunus Emre Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin hayata geçirilmesi için yıllardır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Kurtulan, hem esnafa hem de vatandaşa hitap edecek bu yatırım için hiçbir engel kalmadığını dile getirdi. Başkan Kurtulan: " Türkiye'de iş yapmak isteyenler esnafsız hiçbir şey yapamaz. Esnafın üretimine kim destek verirse, onun işleri yolunda gider. Şimdi pazarcı esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet vermesi gerekiyor. Bunun için de imkanların iyileştirilmesi lazım. İşte bizler de bunun için yola koyulduk ve pazarcı esnafımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Yunus Emre Mahallesi'nde 5 yıldır üzerinde çalıştığımız bir pazar yeri projemiz var. O bölgenin kamulaştırılması için attığımız adımları tamamladık. 280 hisseli yerin kamulaştırmasını bitirdik. 11 milyon 400 bin liralık ihaleyi de tamamladık. 5 dönümlük parsel artık pazar yeri için hazır. Önümüzdeki günlerde projenin temelini hep birlikte atacağız. 10 bin m2'lik inşaat alanı bulunan bu proje; otopark, pazar yeri, düğün salonu ve sosyal tesislerden oluşacak." dedi.

'Ekonomik ve sosyal yaşam iç içe olacak'

3 katlı projenin 4.400 m2 taban alanı üzerine oturacağını kaydeden Başkan Kurtulan: "Bodrum katta otopark, zemin katta 3 girişli pazar yeri, üst katta ise düğün salonu ve sosyal tesislerin yer alacağı proje ile ekonomik ve sosyal yaşam iç içe olacak. Hem esnafımız kaliteli bir hizmet ortamına kavuşacak hem de vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği bir yer olacak. Mustafakemalpaşa'da ektiğini biçen, üretime değer katan herkese yer vereceğiz. Bu bizim vicdani görevimiz. Ekmek kutsal, fakat paylaşımda adil olmak lazım. Tüm siyasi partilerimiz de bu yatırımın hayata geçmesi için bize destek verdi. Artık sen-ben kavgasını bırakıp, ekmeğini büyüten, üretime ve paylaşmaya yönelen bir Mustafakemalpaşa var. Bunun değerini bilelim. 100 bin insanımıza haftanın üç günü hizmet veren esnaflarımızın menfaati için çalışmak hepimizin görevidir." dedi.

Batu ile 6. dönem

143 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Fuat Bayram'ın 54 oyuna karşılık 89 oyla 6. kez  Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanlığı görevine seçilen İsmail Batu ise konuşmasında, pazarcı esnafının hayalini gerçekleştiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a teşekkür etti. Kongrede, 30  yıllık emektar pazarcılara protokol tarafından teşekkür plaketi verildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık