solyanreklam
sagreklam

VAN'DA BÖLGENİN EN BÜYÜK KİTAP FUARI AÇILDI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Van kitap fuarı, kitapseverlerle buluştu.

VAN'DA BÖLGENİN EN BÜYÜK KİTAP FUARI AÇILDI
  • 09 Aralık 2018, Pazar 11:25

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Van kitap fuarı, kitapseverlerle buluştu. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan fuara, 150 yayınevi ve 150 yazar katılıyor. 

Kentte yaptığı çalışmaların yanı sıra birbirinden güzel kültürel etkinliklere de imza atan Büyükşehir Belediyesi, ‘Her Şey Oku İle Başladı’ sloganıyla kitap fuarı düzenliyor. 10 gün boyunca sürecek olan fuara ilk gün ilgi yoğun oldu. 

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan, AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, Daire Başkanları, STK temsilcileri, yazarlar ve kitapseverler katıldı. 

Kitap fuarının açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, Belediyeciliğin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını böyle kültürel faaliyetlerinde belediyenin asli görevleri arasında olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinliklerine değinen Kaplan, “Çöpleri almak, üst yapıyı yapmak, park yapmak belediyeciliğin görünen yüzüdür. Bu görünenlerin dışında Belediyeciliğin, özellikle Büyükşehir Belediyemiz son 2 yıl da sosyokültürel anlamda yapması gerekenleri de yerine getirmiştir. Büyükşehir Belediyemize son 2 yılda aktarılan kaynakların nasıl harcandığını bütün şehrimiz çok açık bir şekilde görüyor. Bu çalışmalar kapsamında Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kitap fuarı şuan kitapseverlere kapılarını açtı. Geçen yıl 100 yayınevi ile başladık. Bu yıl 150 yayınevi ve 150’den fazla yazarımız var. Bunun yanında sahaflık mesleğinden de aramızda katılımcılar var. Yüce Rabbimizin ‘Oku’ emri ile başladı serüvenimiz. Sloganımız da buydu. Okumanın anlamını gençlerimize öğretmeye yönelik bir faaliyette bulunmuşsak ne mutlu bize. Belediyemizin imkânlarıyla 24 bin öğrenciyi kitap fuarına ücretsiz olarak taşımayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas’ın selamlama konuşmasının ardından konuşan Van Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan ise okumanın önemine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz kitap fuarını yaklaşık 150 bin kitapsever ziyaret etmişti. Bu seneki hedefimiz daha fazla kitapseverin fuar alanımızı ziyaret etmesidir. Tabii bunun yanında fuar alanımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın çevrelerine de fuardan bahsederek onları da alanı gezmeye teşvik etmesi gerekiyor.  Maalesef ülkemizde kitap okuma alışkanlığının çok düşük olması hepimizin malumu. Tabii bunun da en önemli nedeni, daha küçükken kitap okuma alışkanlığının kazandırılmamasından kaynaklanıyor. Çocuklarımız evlerimizde bizleri kitap okurken görüp örnek alırlar. Eğer görmezlerse maalesef bunu hayatlarına aşılayamıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de ‘Van okuyor’ kampanyası başlatmıştı. Her gün ilk 10 dakika çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazansın diye kitap okutuluyor. Bu projeyi bu sene hayata geçirdik.” 

Belediye olarak toplumun her kesimine dokunmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Vekili Aslan, çok daha fazla yayın evi ile kitap fuarlarının devamının geleceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılış kurdelesini kesen Van Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan ve beraberindekiler daha sonra fuar alanını gezdi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık