solyanreklam
sagreklam

VAN DA 100 BİN LALE VE SÜMBÜL SOĞANI EKİLDİ

VAN DA 100 BİN LALE VE SÜMBÜL SOĞANI EKİLDİ

VAN DA 100 BİN LALE VE SÜMBÜL SOĞANI EKİLDİ
  • 11 Aralık 2018, Salı 11:26

Van Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında caddeleri süsleyecek olan 90 bin lale ve 10 bin sümbül soğanını toprakla buluşturdu.

Park, bahçe ve peyzaj çalışmalarıyla kentin çehresini güzelleştiren Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi, Semaver Kavşağı, İskele Yaşar Kemal Parkı, Kurtuluş Parkı, Atatürk Kültür Parkı ve Kent Parkı gibi işlek alanlara yaklaşık 100 bin lale ve sümbül soğanı ekti. 

Sonbahar-Kış aylarında ekilen lale ve sümbül soğanlarının Nisan aylarında çiçek açtığını belirten Park ve Bahçeler Daire Başkanı Harun Tutar, bu yılki çalışmalarını tamamlayarak önümüzdeki yıla hazırlık yaptıklarını söyledi. 

Van’ın güzelleştirilmesi adına yeni projeler hayata geçirdiklerini anlatan Tutar, “Van Büyükşehir Belediyesi olarak park ve peyzaj çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda kentimizde bulanan cadde, kavşak ve parklarımıza 2017- 2018 yılları arasında yaklaşık olarak 30 bin ağaç, 130 bin gül ve çalı bitkisi ile 1 milyondan fazla mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca 100 bin civarında lale ve sümbül soğanı ektik. Daha önce dışarıdan alınan 20’den fazla çiçek ve süs bitkisi çeşidini şimdi doğal gazlı seralarımızda yetiştiriyoruz. Bu sayede oldukça pahalı olan ve belediyemiz için büyük bir külfet oluşturan çiçek alımının önüne geçmiş olduk” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık