solyanreklam
sagreklam

MEMUR-SEN TOKİ'NİN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla Kavurma (Memur-Sen TOKİ) Mahallesi yeni yoluna kavuşuyor.

MEMUR-SEN TOKİ'NİN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ
  • 21 Ağustos 2020, Cuma 10:55

Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla Kavurma (Memur-Sen TOKİ) Mahallesi yeni yoluna kavuşuyor.

Büyükşehir Belediyesinin yol yatırımları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Edremit ilçesi Kavurma Mahallesi sakinlerinin sıkıntı yaşadığı ve zaman zaman bazı mahalleliler tarafından arsalarından yol geçtiği gerekçesiyle trafiğe kapatılan eski yola karşılık, yeni bin 600 metrelik yolun yapımına başladı. Altyapı çalışmaları Edremit ilçe Belediyesi tarafından yapılan yeni yolun sıcak asfaltı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından döküldü.

Sabahın erken saatlerinde başlayan asfaltlama çalışmalarına katılan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, burada yapılan yolun tamamlanması ile Kavurma mahallesindeki vatandaşların şehre ulaşımlarının rahatlayacağını söyledi.

“MAHALLELİNİN MAĞDURİYETİNİ BİTİRİYORUZ”

Kavurma Mahallesinin eski yolunda sıkınlar yaşandığını hatırlatan Vali Bilmez, “Bu yolumuz daha yeni açılıyor. Daha önce bir vatandaşın özel mülkünden yol verildiği için vatandaşımız canı sıkıldığında kapatabiliyordu. 20 metre genişliğinde bin 600 metre uzunluğunda ki bu yolumuz tamamlandığında Kavurma mahallemizdeki vatandaşlarımızın şehre ulaşımları daha rahat bir şekilde sağlanacak. Toplu taşıma araçlarımızın güzergâhlarını da bu yolun üzerine alarak bu mahallemizin mağduriyetini gidereceğiz” dedi.

“İLÇE BELEDİYELERİMİZLE İYİ BİR KOORDİNASYON SAĞLADIK”

Kentin sorunlarını bildiklerini anlatan Vali Bilmez şunları söyledi:

“Bu sorunları imkânlar dâhilin de, önem sırasına göre inşallah çözmeye çalışacağız. Yine bir aile sağlık merkezi yeri ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz. Bu sorunu da inşallah kısa sürede çözeceğiz. Bütün belediyelerimiz arasında iyi bir koordinasyon, iyi bir ahenk var. İnşallah bu bozulmaz. Kıt kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak sorunlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Halkımızdan biraz sabır bekliyoruz. Bize destekleri ile birlikte bu sorunların tamamını aştığımızı göreceğiz.”

“MEMUR-SEN MAĞDUR-SEN OLMAKTAN ÇIKACAK”

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesine teşekkür eden Mahalle Muhtarı Melek Kına ise “Daha önceki mahalle yolumuz sıkıntılıydı. Bu çalışma ile mahallemiz imarlı yoluna kavuşuyor. Burası tamamlandığında inşallah daha modern bir görünüme kavuşacak. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz ve Edremit Belediye Başkanımızın gayretleri ile Memur-sen mağdur-sen olmaktan çıkıp daha güzel bir mahalle olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yol yapım çalışmalarına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Ateş, Memur-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, Mahalle Muhtarı ve Mahalle sakinleri katıldı.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık