solyanreklam
sagreklam

ÇAĞRIŞAN’DA COŞKULU BAĞBOZUMU

Mudanya Belediyesi’nin, “Çağrışan Karası” adıyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çağrışan’da düzenlediği Bağbozumu Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

ÇAĞRIŞAN’DA COŞKULU BAĞBOZUMU
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

 

Mudanya Belediyesi’nin, “Çağrışan Karası” adıyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çağrışan’da düzenlediği Bağbozumu Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Üreticilerin en kaliteli üzümlerini sergilediği etkinlikte sahne alan Nadide Sultan, şenlik coşkusuna ortak olanlara unutulmaz bir gece yaşattı.  

Kaliteli zeytin, üzüm ve incir üretimiyle adını dünyaya duyuran Mudanya’da, şenlik coşkusu sürüyor.  Mudanya Belediyesi tarafından üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Çağrışan Bağbozumu Şenliği, geniş katılımla gerçekleşti. “En Kaliteli Üzüm ve En Lezzetli Yaprak Sarma” yarışmasının yanı sıra Mudanya Belediyesi kursiyerlerinin ritim gösterilerinin yer aldığı şenlikte coşku, Nadide Sultan’ın konseriyle doruğa ulaştı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenliğe, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, mahalle sakinleri ve Bursalılar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, stantları tek tek ziyaret ederek katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. 

ŞENLİK, HASATLA BAŞLADI

Şenlikler, Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen Bağbozumu geleneğiyle başladı. Katılımcılar bağdan üzüm keserek, doğanın bereketini selamladı. En Kaliteli Üzüm ve En Lezzetli Yaprak Sarma yarışmalarında dereceye girenler de ödüllendirildi. En Kaliteli Üzüm yarışmasında birinci Adem Ede olurken, ikinciliği Cemal Turan, üçüncülüğü Fatih Yavuz aldı. En Lezzetli Yaprak Sarma yarışmasında ise Müge Yavuz birinci, Gülay Doğan ikinci ve Elif Gün üçüncü oldu. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, “Mudanya’da herkesi kucaklamaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mudanya’da her yerde hizmetimiz var. 47 mahallenin 47’sinde sokak sokak hizmetlerimiz devam ediyor. Söz verdiğimiz 100 projenin büyük bir bölümü tamamlandı. Mudanya’da en son yaptığımız Ata Park’ın maliyeti heykeliyle birlikte 250 bin TL. Bugün mecliste muhalefet sözcüsü diyor ki şu kadar para harcadınız. Bizim için Mustafa Kemal Türkiye demektir. O’nun bedeli TL ile ölçülemez. O’nun bedeli Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kimse Ata’mızı, ebedi başkumandanımızı TL ile ölçmeye kalkmasın. 30 Mart 2014’te aldıkları derslerin iki katını 2019’da alacaklardır. Biz, bir liralık işi bir liraya yapıyoruz. Bizim sevgiyle ürettiğimiz, büyüttüğümüz alın terimizi hakça bölüşüyoruz” dedi.

NADİDE SULTAN’DAN 10. YIL MARŞI İLE FİNAL

Şenlik, sevilen sanatçı Nadide Sultan konseriyle devam etti. Konserin finalinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eşi Gülbahar Türkyılmaz, Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün ve Nadide Sultan hep birlikte 10’uncu Yıl Marşı’nı söyledi. Nadide Sultan, Çağrışan üzümünü çok sevdiğini belirtirken, Başkan Türkyılmaz konser sonunda sevilen sanatçıya plaket vererek teşekkür etti.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık