solyanreklam
sagreklam

Bursa'yı Türkiye'nin en yaşanabilir kenti yapabiliriz

Bursa'yı Türkiye'nin en yaşanabilir kenti yapabiliriz

Bursa'yı Türkiye'nin en yaşanabilir kenti yapabiliriz
  • 12 Ocak 2019, Cumartesi 11:40
Nilüfer Belediye Başkanıve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMutafa Bozbey, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamlarıDerneği’nin (İMSİAD) UMİPlaza’daki dernek merkezinin açılışına katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanıAlinur Aktaş, Osmangazi Belediye BaşkanıMustafa Dündar, eski Başbakan YardımcısıHakan Çavuşoğlu ile  işve inşaat sektöründen birçok ismin katıldığıaçılıştöreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMustafa Bozbey, Bursa’nın nüfus yoğunluğunun getirdiği sorunlara dikkat çekti. Bursa’nın her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Bozbey, kentin sadece Anadolu’dan değil, Ankara, İstanbul ve İzmir’den de göç alan bir konuma geldiğini vurguladı. Bursa’nın stratejik açıdan çok önemli bir konumda olduğunun altınıçizen Mustafa Bozbey, “Bursa büyüyecektir, gelişecektir. Ama bu konuda biz yerel yöneticilerin etkin ve dinamik adımlar atması lazım” dedi.
“UYDU KENTLER OLUŞTURMALIYIZ”
Bursa’nın merkezindeki nüfus yoğunluğunu, 5 ayrınoktada uydu kentler oluşturarak azaltılmasıgerektiğine dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: “Bursa’nın, merkezinde yoğunlaşmanın artmasına değil, tam tersine uydu kentler oluşturup buralarda mutlu, huzurlu ve gülümseyen insanların yaşayacağıbir kent planlamasına ihtiyaç var. Daha önce de önerdiğim gibi Bursa’nın acilen 5 ayrınoktada uydu kent planlamasına ihtiyacıvar. Bursa’nın geleceğini oluşturacak, nüfus artışınıda dikkate alacak,  mutlu insanlar kenti oluşturacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bunu, Bursa’yıkoruyarak yapacağız. Bursa’yıbu şekilde geleceğe taşıyabiliriz ve Türkiye’nin en yaşanabilir kenti yapabiliriz. Bunu yapabilecek anlayışımız ve bilgi birikimimiz var. Bursa buna hazır. Bir araya gelerek çözüm üretmemiz ve birlikte yönetmemiz gerekiyor.”
“KENTSEL YENİLEMEYLE KAMU, VATANDAŞVE MÜTEAHHİT ZORA GİRDİ
Bursa’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm konusuna da değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMustafa Bozbey, yapılan yanlışuygulama sonucunda kamunun, vatandaşın ve müteahhitlerin zarar gördüğünü söyledi. Bozbey, “Daha önce de söyledik. Kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter. Arada sadece binalar yenilenir. Geldiğimiz noktada üzgünüm ki kamu, vatandaşve müteahhit zora girdi. Kentsel yenilemenin en doğru şekilde yapılabilmesi için hem vatandaşhem kamu hem de müteahhit kazanmalı. Ortak kazanç olursa, kent de kazanır. Doğru proje ve çözüm budur. Elimizi taşın altına koyma sorumluluğundayız. Biz kent yöneticileri bu işi çözecek. Her türlü riski alacağız, birlikte olacağız, birlikte güç oluşturup bu sorunu çözmek zorundayız ” diye konuştu.
Bursa’da müteahhitlik sektörünün hem teknolojik hem de bilgi birikimi açısından son derece güçlü olduğunu ifade eden Bozbey, “Bursa, her türlü inşaat konularında uzmanlaşmıştır. Hiç kimse dışarıdan müteahhit aramasın. Müteahhitlerimiz bir araya gelip, büyük projelere imza atabilecek kabiliyettedir” dedi.
İMSİAD’ın yeni yönetim merkezinin hayırlıolmasınıdileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMustafa Bozbey, İMSİAD Yönetim Kurulu BaşkanıMustafa Andıç ile Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kutladı. Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMustafa Bozbey, davetlilerle birlikte İMSİAD’ın yeni yönetim merkezinin açılışınıgerçekleştirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık