solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Yaşanan Sel Felaketine Anında Müdahale Etti

Büyükşehir, Yaşanan Sel Felaketine Anında Müdahale Etti

Büyükşehir, Yaşanan Sel Felaketine Anında Müdahale Etti
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Mersin'in Silifke ilçesinde, saanak ya nedeniyle dere yatann tamas sonucu yaanan sel felaketinde, Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri, tüm gün boyunca çalmalarn hz kesmeden sürdürdü. Yaanan sel felaketine annda müdahale eden Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri sayesinde, yaanabilecek olas büyük olaylarn da önüne geçilmi oldu.

Sel felaketinin verdii zarar en aza indirebilmek için ekiplerini görevlendiren Büyükehir Belediyesi, selden etkilenen vatandalarn ev ve i yerlerine annda müdahale etti.

Ev ve iyerleri sular altnda kalan vatandalar ise Büyükehir Belediyesi ekiplerinin annda ile gerekli müdahalede bulunmas ile felaketi en zararla atlatt. Sel maduru vatandalardan Mehmet Aksay, “Yamurdan dolay içerisi su doluydu. MESK’yi aradk ve arkadalar sa olsun hemen geldiler ve yardmc oldular ve gerekli müdahaleleri yaptlar. Büyük suyu çektiler ve geri kalanlar da biz kendimiz temizledik. Bu konuda MESK ekiplerine ve Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyoruz.” dedi.

Maazasn su basan bir dier sel maduru Süleyman Aydn, “14.45 gibi su tamamen yolu kaplad. Daha sonra maazann depo alanna su girmeye balad. Biz hemen giri kaplarn kapattk ve maazann elektriini kestik. Biz gerekli önlemleri almaya çalsak da seli durduramadk. Ar bir su debisi girdi içeriye. Sa olsun Büyükehir Belediyesi’nin ekipleri hemen buraya ulatlar.” eklinde konutu.

Bölgede etkili olan yamur, ilçeye bal Susanolu Mahallesi'ndeki derenin tamasna neden oldu. Sel sularna kaplan bir aracn sürücüsünün yardm çlklar üzerine çevredekiler yetkililere haber verirken, sürücü ksa sürede Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ait kepçe ile kurtarld. lçede itfaiye ekipleri ve MESK ekiplerine ait toplam 9 vidanjör, 3 i makinesi, 2 arazöz, 1 tam teekküllü kurtarma arac 2 merdivenli araç, 13 adet motopomp ve 55 personel tarafndan olaya müdahale edilirken, 15 i yeri ve 30’a yakn meskene de gerekli müdahaleler yapld.

Kzkalesi’nde ise 1 noktaya müdahale edilirken, oluan su birikintisi için de 2 vidanjör ve 1 kanal açma arac ile 6 personel çalt. Erdemli genelindeki tüm ihbarlara müdahale edilmesinin yan sra, yaanan sel felaketinde yaklak 20 noktasnda da hizmet verildi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Kerim Tufan da bölgede incelemelerde bulundu. Tufan, bölgede yapt incelemelerde yetkililerden bilgi alarak, sel maduru vatandalarla sohbet etti. Bölgede, Mersin Büyükehir Belediyesi ekiplerinin çalmas hala devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık