solyanreklam
sagreklam

'Yol Kenarı' Maltepeliler'le buluştu

Maltepe Belediyesi'nin yeni kültür-sanat sezonunda her ay düzenleyeceği film gösterimi ve sohbetleri, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun bu yıl 37. İstanbul Film Festivali'nden iki ödülle dönen 'Yol Kenarında' isimli filmiyle başladı.

'Yol Kenarı' Maltepeliler'le buluştu
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Maltepe Belediyesi’nin yeni kültür-sanat sezonunda her ay düzenleyeceği film gösterimi ve sohbetleri, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun bu yıl 37. İstanbul Film Festivali’nden iki ödülle dönen  “Yol Kenarında” isimli filmiyle başladı. İlk gösterimi 2017’de 33. Varşova Film Festivali’nde gerçekleşen, İstanbul Film Festivali’nde Pirselimoğlu'na “En İyi Yönetmen”, Tansu Biçer’e “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” kazandıran filmde Nalan Kuruçim, Taner Birsel, Haydar Şişman ve Ercan Kesal’ın yanı sıra 2016’da vefat eden İsrafil Köse rol aldı. Film,  Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Natali Yeres’e “En İyi Sanat Yönetmeni” ödülünü getirdi. İki saat süren siyah beyaz filmin görüntü yönetmenliğine Andreas Sinanos, özgün müziklerine Yunan müzisyen Nikos Kypourgos, kurgusuna Ali Aga imza attı.

KURTARICIYI BEKLEYEN HALKIN ÖYKÜSÜ ANLATILDI

Dram-gerilim türündeki filmde, karşılaştıkları tuhaf işaretler yüzünden kıyametin yaklaştığına inanan, bu süreçte kurtarıcıyı bekleyen bir kasaba halkının öyküsü anlatıldı. Film sonrasında Pirselimoğlu ile Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’ın moderatörlüğünde söyleşi yapıldı. 

SORULARLA HİKÂYE ANLATMAYA ÇABALIYORUM

Pirselimoğlu filmde de yer alan, insanların bu dünyada kendini mutlu hissedebileceği bir yer var mı sorusunu "Filmde insanlar mutsuzlar çünkü ne olduğunu bilmedikleri bir şey içinde yaşıyorlar.  Mutlu olmalarını gerektirecek hiçbir şeyleri yok. İnsanoğlunun bütün macerası mutlu olacağı, haz alacağı zaman ve mekana ulaşmak. Öyle bir yerin olup olmadığını soruyor. Ben de onu soruyorum. Filmde sorularla bir şeyleri seyirciye sordurarak bir hikâye anlatmaya çabalıyorum. Ben de merak ediyorum aslında öyle bir yer var mı, diye. Dinlerin biraz ortaya çıkma nedeni de bu. Öyle bir yerin olduğunu söylüyor ama bu dünyada olmadığı çok aşikâr. Cennet tasarlıyor. Saç isimli filmimde de bunu anlatmaya çalıştım. Bu filmimde de var." diye yanıtladı.
 


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık