solyanreklam
sagreklam

Uluslararası Dama Şampiyonası başlıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin geleneksel sporlara sahip çıkmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Türk Dama Şampiyonası bu yıl 19. kez kapılarını açıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin özel çabalarıyla yıllardır geniş kitlelere ulaşan ve 'Dama'nın Kırk

Uluslararası Dama Şampiyonası başlıyor
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel sporlara sahip çıkmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Türk Dama Şampiyonası bu yıl 19. kez kapılarını açıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin özel çabalarıyla yıllardır geniş kitlelere ulaşan ve ‘Dama'nın Kırkpınarı’ olarak bilinen Türk Daması Şampiyonası, Büyükşehir Belediyesi ve TÜDAF’ın desteğiyle 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Merkez Katlı Pazar Yeri'nde gerçekleştirilecek.

Şampiyona, 28’i yabancı 200’den fazla dama severin katılımıyla 31 Ağustos Cuma günü saat 11.00'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Hakem heyetinin eşleştirmesiyle birlikte saat 15.00'da 1. tur müsabakasının gerçekleştirileceği şampiyona 3 gün sürecek ve 2 Eylül Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uluslararası Satranç Kurallarının (İsviçre Sistemi) uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmayla Türk Daması’nı uluslararası düzeyde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

 

‘Türk Daması’nı dünyaya tanıtıyoruz’

 

Kıvrak zekânın ürünü olan ve usta-çırak ilişkisiyle büyüyen damayı bir kültür mirası olarak geleceğe taşımak istediklerini belirten Başkan Kurtulan; “ İlk çağlardan beri zihnin gelişimi için büyük bir işlev gören bu geleneksel oyunu yaygınlaştırmak için 19 yıldır çalışıyoruz. Bu süre zarfında damanın ülke sathında yayılması için dernekler kurulmasına öncülük ettik. Yerli ve yabancı binlerce dama severi Mustafakemalpaşa’da ağırladık. Hedefimiz; milli kültürümüz olan bu güzel oyunu daha fazla kitlelere ulaştırmak ve gençlerin katılımını her yıl daha fazla artırarak onları bilgisayar oyunlarının esaretinden kurtarmak. 2014 yılına kadar Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin himayesinde her yıl düzenli olarak organize edilen ve başta TÜDAF (Türk Daması Federasyonu) olmak üzere Türk Daması’na sahip çıkan sponsorlarımızın desteği ile gerçekleştirilen şampiyonalar son 5 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle uluslararası bir şampiyona unvanını kazandı. 19 yıl önce bu yönde atılan ilk adımın heyecanını bugünde paylaşmaya devam ediyoruz. Damaya gönül verenleri bu heyecana ortak olmaya davet ediyoruz ” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık