solyanreklam
sagreklam

'Ulusal Oyun Yazma Yarışması' ödülleri verildi

Tiyatroya yeni ve özgün oyunlar kazandırmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği işbirliğinde düzenlenen Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

'Ulusal Oyun Yazma Yarışması' ödülleri verildi
  • 25 Mart 2019, Pazartesi 11:40

Tiyatroya yeni ve özgün oyunlar kazandırmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği işbirliğinde düzenlenen Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Atilla da katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) işbirliğinde düzenlenen Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tiyatroya yeni ve özgün oyunlar kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Atilla, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Handan Eker, jüri üyeleri, yarışmada dereceye giren yazarlar ve tiyatro severler katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici, ödül töreninde yapılan faaliyetlerle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Ekici, yarışmada dereceye giren oyunların Büyükşehir Belediyesi tarafından kitaplaştırıldığını söyledi. OYÇED Başkanı Nazif Uslu ise yarışma hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 164 oyunun başvurduğu bulunduğunu belirten Uslu, yarışmada dereceye giren İlk üç kişi dışında iki mansiyon ödülü de verildiğini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada “Bir Devrimin Hikayesi - CHE adlı oyunu ile birinci olan Faik Ertener’e ödülünü Hanımefendi Atilla verdi. Hanımefendi Atilla, Ödül töreni sonunda jüri üyeleri ve yazarlarla sohbet ederek bundan sonraki sanat yaşamlarında başarılar diledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık