solyanreklam
sagreklam

ZABITA'DAN YILBAŞI DENETİMLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yılbaşı öncesinde gıda sektörü denetimlerini artırdı.

ZABITA'DAN YILBAŞI DENETİMLERİ
  • 01 Ocak 2019, Salı 14:55


 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yılbaşı öncesinde gıda sektörü denetimlerini artırdı.

          Vatandaşların yoğun olarak gerçekleştirdiği yılbaşı alışverişleri nedeniyle işyerlerine denetim yapan Zabıta ekipleri, başta hijyen kuralları olmak üzere düzen, gramaj, etiket fiyatları ile yerli üretim logosunun olup olmadığını kontrol ediyor. 

YILBAŞI ÖNCESİ GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

          Başkentlilerin daha sağlıklı ve daha güvenli alışveriş yapabilmesi için işyerlerini periyodik aralıklarla denetleyen zabıta yetkilileri, yılbaşı öncesi özellikle gıda sektörüne yönelik denetimlerde titiz bir inceleme gerçekleştiriyor.

          Denetimler esnasında eksikliği tespit edilen işyerleri ile ilgili gerekli tutanaklar tutulurken, Encümen kararı doğrultusunda işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanıyor. 

YERLİ ÜRETİM ETİKETİNE DİKKAT

          Zabıta ekipleri, üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde kullanım zorunluluğu getirilen "Yerli Üretim" logosunun marketlerde görünür ve okunabilir şekilde olup olmadığını inceliyor.

           Etiket ve fiyat listelerine kadar detaylı kontrol gerçekleştiren ekipler, tüketicilerden gelen talepleri ve şikayetleri de dikkate alıyor. 

HİNDİ, KURUYEMİŞ VE ÇİKOLATA SATIŞLARINA SIKI KONTROL

       Yılbaşı öncesi halk sağlığını dikkate alarak özellikle hindi, kuruyemiş ve çikolata satışlarına yönelik denetimleri sıklaştıran ekipler, işletmelere gerekli usul ve esaslar hakkında da bilgi veriyor.

        Denetleme yapılan malın üretim yeri, vergiler dahil satış fiyatı, ayırıcı özelliği, birim fiyatı ile bu fiyatların uygulanmaya başlandığı tarihin etiketlerde yer alması gerektiğine dair işletmeleri uyaran ekipler, bu kriterlere uygun davranmayan işletmeler hakkında 6502 sayılı Tüketici Haklarını Koruma Kanununa göre cezai yaptırım uyguluyor.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık