ZABITA PERSONELİNE "ÖFKE KONTROLÜ" EĞİTİMİ

ZABITA PERSONELİNE
  • 04 Aralık 2018, Salı 10:35

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği programda; Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren personele “Öfke Kontrolü” eğitimi verildi.

Eğitimci Serda Aslan tarafından verilen eğitimde; öke kontrolü eğitiminin amacı, katılımcıların öfkelenmelerine yol açan süreçleri fark etmelerini sağlayarak kendi davranışlarını ve bilişsel süreçlerini izleme ihtiyacı konusunda farkındalık uyandırmak, öfke kontrolü ile ilgili teknikleri öğrenmek, öfke duygusunun ifadesinde ve kontrolünde davranış değişimini hedefleyen öfke kontrol programı ile bu değişim sürecinde, hem kişilerin kendi kişisel özelliklerini, hem çevresel özellikleri fark edip, kendilerini kontrol konusunda teknik donanım kazanmalarını sağlamak gibi konular anlatıldı.

Eğitimde ayrıca; duygular, duyguların hayatımızdaki önemi, duyguların karar alma sürecine etkisi, birincil ve ikincil duygular, öfke üç aşamalı bir süreçtir, insanlar neden sinirlenir?, öfkeyi tetikleyen yaygın durumlar, öfke sorunları nasıl gelişir?, öfkenin farkına varmak, öfkeyle başetme yöntemleri gibi konular da detaylı şekilde katılımcılar anlatıldı.

3 gün devam eden eğitime ortalama 150 zabıta personeli katıldı.